Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Uslyšíte na Radiu Proglas od 29. listopadu

Informace o Konkurzu Zahrady 2005, dva živé koncerty ze studia a reprízu rozhovoru s Vlastou Redlem o jeho novém albu – to všechno vám nabídne Radio Proglas v tomto týdnu. Zveme vás také k návštěvě nové podoby internetových stránek Proglasu www.proglas.cz.

 

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

úterý 30. listopadu:
Uzávěrka Konkurzu Zahrady 2005 je sice až posledního ledna, avšak my vám už teď nabídneme vyčerpávající informace o tom, jak se do konkurzu můžete přihlásit a co od účasti můžete čekat. Michal Jupp Konečný, dramaturg Zahrady a dalších festivalů a šéfredaktor Folk & country vám také prozradí, co nového redakce časopisu připravuje do nového roku.

středa 1. prosince:
Po dvou letech ve studiu Proglasu vystoupí blanenská skupina Šnek & spol., která letos na jaře představila na konkurzu Zahrady v Kuřimi svůj nový repertoár, postavený z velké části na latinskoamerických melodiích. V té době si přechodně říkala Šnek a klon, avšak nyní se vrací ke svému osvědčenému názvu.

čtvrtek 2. prosince:
V dalším koncertě ze studia se posluchačům představí romská kapela Terne čhave, držitel Krtečka ze Zahrady z roku 2001. Letos skupina natočila nové album Kaj džas.  

pátek 3. prosince:
Své druhé album nahrála i schola z Drahotuš na střední Moravě. Na rozdíl od většiny „kostelních sborů" se tento soubor může chlubit autorskou tvorbou, kterou skládají členky scholy Bára Uřinovská a Hela Strnadlová. Se zástupci skupiny budeme hovořit v pátečním Jak se vám líbí.

 

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

sobota 4. prosince:
Nabídneme vám reprízu rozhovoru s Vlastou Redlem o jeho novém albu Dopisy z květin, které právě v těchto dnech vychází.

 

Hudební týdeník Slyšte, lidé! (sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

sobota 4. prosince:
Opakujeme hodinový profil písničkářské legendy Dagmar Andrtové-Voňkové především z písněmi z letos vydaného dvojalba Milí moji.