Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

USLYŠÍTE NA RADIU PROGLAS OD 6. PROSINCE

I tentokrát pro vás Radio Proglas připravilo několik hudebních rozhovorů a dalších zajímavých pořadů. Svou hudbu v programové nabídce najdou trampové, bluesmani i folkaři.

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

úterý 7. prosince:
Další díl svého volného cyklu Muzika bez hranic připravil pro posluchače spolupracovník hudební redakce Proglasu Petr Šafařík. Připomene vás starší nahrávky skupin Naše věc, Brontosauři, HB Stop, Nerez, Pavla Dobeše a dalších folkových interpretů. Společným jmenovatelem všech písní bude spojení folku a folklóru.

středa 8. prosince:
Vůbec poprvé bude hostem pořadu Jak se vám líbí ostravský písničkář a bluesman Pepa Streichl. V pořadu zazní především archivní nahrávky z 80. a z počátku 90. let.

čtvrtek 9. prosince:
Studio Goliáš se opět změní v hudební klub či koncertní sál. Tentokrát se posluchačům v přímém přenosu představí folková skupina Úhel pohledu z Mohelnice, jejímž členem je i písničkář Zdeněk Hamřík.

pátek 10. prosince:
Další vydání týdeníku o křesťanské hudbě Takt připravují Jana Peřtová a Petr Maček.

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

sobota 11. prosince:
Dvojalbum Kristova léta vám představí skupina Pacifik. Hosty Milana Tesaře budou všichni čtyři její členové – tedy Tony Linhart, Marcela Voborská, Helena Maršálková a Pepa Blažejovský.

Hudební týdeník Slyšte, lidé! (sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

sobota 11. prosince:
Celý 60minutový pořad bude patřit Františku Nedvědovi. I když se zaměříme hlavně na nejnovější trampské album Když ohně zaplanou, dočkáte se i písní v podání skupin Toronto, Brontosauři a Spirituál kvintet a ukázek z předchozích sólových desek Františka Nedvěda.