Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

USLYŠÍTE NA PROGLASU OD 13. PROSINCE

Od Štrůdlu po U2 a od Těšína po Bangladéš… Radio Proglas pro vás opět připravilo několik zajímavých hudebních rozhovorů a profilových pořadů.

Pořady Jak se vám líbí – všední dny (od 19,15 do 20,00 h)

 

pondělí 13. prosince:
Hostem ve vysílání bude Jaromír Kratochvíl z hudebního vydavatelství Indies Records. Představí vám už vydaná alba skupin Ahmed má hlad a Cimbal Classic a nabídne několik ochutnávek z připravovaných titulů Františka Segrada & Veselé bídy, tria Prokop-Andršt-Hrubý a Hudecké úderky Jiřího Plocka.

 

úterý 14. prosince:
Společné album v těchto dnech vydávají klávesista a zpěvák Zdeněk Král (mj. KK Band) a bangladéšský zpěvák žijící v naší republice Mohsin Mortaba (mj. Hypnotix) společné album Bošonto. Jedná se o pokus skloubit zpěv v bengálštině s popovým hudebním doprovodem. Rozhovor s oběma protagonisty uvedeme v pořadu Jak se vám líbí.

 

středa 15. prosince:
Po dvou letech se vrací do studia Goliáš Radia Proglas brněnská „alternativně folková" kapela Onen svět – v nové sestavě a s novými písněmi. Nedávno natočila své první album Na co právě myslíš, pro posluchače Proglasu však bude hrát živě.

 

čtvrtek 16. prosince:
Další živý koncert ze studia pro vás připravuje středočeská folková skupina Štrůdl. I ona se do Proglasu vrací – po necelých dvou letech.

 

pátek 17. prosince:
Projekt Těšínské niebo s písněmi Jarka Nohavici v podání herců Těšínského divadla vám představí dva z jeho tvůrců – aranžér (jinak skladatel, zpěvák a kapelník) Tomáš Kočko a básnířka Renata Putzlacher, která překládala Nohavicovy texty do polštiny.

 

Sobotní Jak se vám líbí (od 15 do 15,45 h)

 

sobota 18. prosince:
Hosty budou členové ostravské trampské skupiny Tempo di vlak Cowboy a Bruml. Řeč bude především o novém albu Tajná přání.

 

Hudební týdeník Slyšte, lidé! (sobota od 19,15 do 20,15 h, repríza v úterý od 16,55 do 17,55 h)

 

sobota 18. prosince:
Svá nová alba letos vydaly dvě rockové legendy – američtí R. E. M. a irští U2. Osudy obou kapel jsou si v mnoha bodech podobné. Paralelní profil obou skupin (i s písněmi z nových desek) uvedeme v dalším pokračování týdeníku Slyšte, lidé!