Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

POŘADY COUNTRYRÁDIA NA KONCI ROKU A V ROCE 2005

Úplnou informaci získáte na webových stránkách Countryrádia (www.counryradio.cz), ale možná byste něco mohli přehlédnout. Proto tento článek.

V rámci pravidelného pořadu Zadáno pro legendy (premiéra sobota 18.00 a repríza středa 3.00) se od poloviny letošního roku stalo zvykem věnovat první soboty v měsíci domácím interpretům. Seriál o dvojicích má za sebou Skoumala+Vodňanského, Buriana+Dědečka a Palečka+Janíka, před sebou dvojice Suchý+Šlitr, Hana a Petr Ulrychovi a duo Červánek. Další tři první soboty v roce 2005 (duben, květen, červen) doplní pořady o skladatelích a textařích (mj. o M. Černém nebo Z. Rytířovi). Vánoční atmosféru 25. prosince pořad zvýrazní  písničkami bratří Ebenů. Podrobný rozpis zahraničních interpretů, kterým se pořad zadáno pro legendy bude věnovat v roce 2005, najdete rovněž na stránkách Countryrádia.

Opačným pólem je pořad pro ty, kteří se legendami teprve zamýšlejí stát a zatím pro to udělali alespoň to, že zaslali svůj snímek do Countryrádia. Pořad se jmenuje Hudební kurýr a má premiéru ve středu ve 21.00 a reprízu v sobotu hned po půlnoci. Dvě vánoční vydání (22. a 29. 12.) budou trochu výjimkou – pořad se ohlédne za interprety, kteří byli na začátku své dráhy před více jak deseti lety. Někteří hrají a zpívají dodnes, za jinými se zavřela opona. Uslyšíte začínající Folklok, Lucku Kaletovou nebo Poupata. Vzpomenete si, v co se přetransformoval Blagoj a kde nyní působí Šťovík?

A do třetice pozvánka pro ty, kteří mají rádi netradiční vánoční písničky – takové jsou na CD Bucka Owense, a to je Deskou na pokračování v pořadu Country z Nashvillu, který se vysílá živě v premiéře v neděli ve 20.00 a reprízuje ve čtvrtek ve 3.00. Kromě toho si přijdou na své i milovníci country z první poloviny padesátých let v rubrice Hrálo se v roce… Nyní jsme v roce 1953.

Milovníci aktuálních hitparád mohou sledovat pořad Country Top 40 v premiéře v pátek ve 20.00 a v reprízách v neděli v 8.00 a v pondělí ve 21.00, příznivci tuzemských hitparád pak Bránu do Bonanzy v neděli v 18.05 nebo Bonanzu od pondělka do čtvrtka v 15.15 a 19.30 hodin. Ti, kdož mají rádi spíše žánrové pořady, jistě najdou Bluegrassovou kolekci ve čtvrtek ve 21.00, Ozvěny osadních ohňů v úterý ve 22.00 nebo starší písničky v pořadu Hudba jako Křen ve čtvrtek v 18.05. Nu a ti, kdož mají rádi živou muziku, najdou svůj čas v pondělí ve 20.00, kdy je na programu pořad Živák. Uvádí T. Berka a konkrétní aktuální hosté jsou avizováni rovněž na stránkách rádia.