Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

ZMĚNY V POŘADECH COUNTRYRADIA

Dva roky uplynuly od poslední podstatné programové změny, a tak od 10. ledna můžeme slyšet ve vysílání této stanice některé změny, reflektující to, jak jde čas, jak se vyvíjejí vkus a potřeby posluchačů a jak se mění požadavky na moderní a úspěšné rozhlasové vysílání. Snad nejpodstatnější změnou je odbourání „žvanivých" pořadů -  zájemci o seznámení, práci a věštby z hvězd dnes mají tolik možností pro uspokojení svých potřeb, že uvedené pořady na vlnách většiny rádií se již přežívají. Se seznamkou, Tržištěm prac. příležitostí a Astrosession se tedy již nesetkáme.

Z hudebních pořadů se nesetkáme s Folkovou hodinkou Kláry Řezníčkové, ta však bude moderovat celý páteční večer. Ubylo repríz a večerní pořady byly sjednoceny převážně do doby mezi 19-20.00. Vznikl tak po 20. hodině souvislý prostor pro Františka Šťastnu, který moderuje večery od pondělka do čtvrtka, aby mohl nabídnout „Večer v klidu a pohodě s F.Š." jak se celý blok jmenuje. A potrvá o hodinu déle, tedy až do půlnoci. Páteční moderátorka Klára, jakož i sobotní Petr Bohuslav a Pepa Chmel a nedělní Miloš Keller nebudou jistě chtít za těmito večery zůstat pozadu. Když už jsme u jmen moderátorů, tak večery jste právě dočetli, rána mají na starosti střídavě Zorka Kratochvílová a Jirka Holoubek, dopoledne Milan Schmidt a odpoledne nová posila Petra Zajíčková. Víkendy vás provedou střídavě Honza Macoun a Helena Vafková.

Ale zpět k pořadům – neuslyšíte nadále také Bluegrassovou kolekci, toho opravdového bluegrassu ale určitě ve vysílání neubyde. Country Top Forty bude mít premiéru ve středu v 19.00, repríza zůstává v neděli v 8.00, druhá repríza se ruší. Další pořady o americké country připravuje Míra Křen – Hudba jako křen zůstává ve čtvrtek, ale posunuje se na zmiňovanou 19. hodinu, pořad Country, oldies a rock and roll party má nový čas v pondělí v 19.00. Pořad Country z Nashvillu zůstává v neděli ve 20.00, bude však půlhodinový a do druhé půlhodiny se přesunuje Hudební kurýr Countryrádia, který byl doposud ve středu.

Živák, Knižní hitparáda, Dnes vás budím já, Brána do Bonanzy, Šedesátá v šedesáti Jiřího Suchého i oba pořady Karla Černocha zůstávají ve svých časech, pouze středeční večerní repríza pořadu J. Suchého bude již v úterý od 3.00 (v tomto čase jsou v jednotlivých nocích reprízovány i ostatní hudební pořady) a Brána do Bonanzy a Díkybohu je pátek se posunují o hodinu, tedy na již známých 19.00. Ozvěny osadních ohňů, pořad trampské muziky, zůstává v úterý, ale v novém – jednotném čase pro hudební pořady: 19.00 a Áťu Vrtišku vystřídá po 13 letech teprve druhý moderátor tohoto pořadu – bude jím Tony Linhart. Novinkou budou písničky pod peřinu v pátek ve 23.00.

V čase mezi 18-19.00 uslyšíte nově Písničky s věnováním a reprízu Bonanzy (premiéra rovněž o hodinu dříve, ve 14.00). Novinkou v ranním vysílání je Otázka pro… od pondělka do čtvrtka v 8.30. Podrobný rozpis pořadů, včetně aktuálních novinek a různých akcí či soutěží ve vysílání Countryrádia najdete na webových stránkách stanice. Doporučuji sledovat, protože změny to jistě nejsou poslední.