Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

FOLKOVÁNÍ POD KOMÍNEM 2002 PRVNÍ VÍKEND V ZÁŘÍ!

Máte chuť shlédnout to nejlepší na naší mladé folkové scéně během jednoho koncertu? Jak je libo – podařit se vám to může 7. září 2002 v Třeboradicích, kde letos již v deset hodin odstartuje v pořadí sedmý ročník třeboradického folkování: Pod komínem 2002.

Prohlásit na tomto místě zpupně, že v Třeboradicích se objeví úplně všichni ti, kteří v současné době hýbou naší folkovou scénou, by byla jistě troufalost, ale pokud si přečtete výčet vystupujících kapel a písničkářů, řeknete si, že název hlavního programu Mladé folkové špičky není vůbec náhodný. Pod komínem 2002 se nám letos podařilo shromáždit až osm držitelů Krtečka, z nichž hned tři jsou vítězové Zahrady letošní. Držitele nejčerstvějších kapelních Krtečků v Třeboradicích letos zastupuje flamenkový Acoustic Impact, muzika s neuvěřitelnou šťávou v podání poloviny táborského Telegrafu, písničkáře bude v Třeboradicích reprezentovat absolutní vítěz této kategorie – Jeroným Lešner, a do krtečkovského bloku letos patří i Matěj Rak, který v Náměšti na Hané obdržel nejvyšší zahradní ocenění přímo od akademie kritiků FC.

Na přání diváků, kteří se zúčastnili loňského ročníku Pod komínem, se v Třeboradicích i letos objeví dvě kapely, které sám Michal Jupp Konečný společně s písničkářkou Evou Henychovou prohlásil za ty, kterým se prokazatelně podařilo prorazit do první folkové ligy – Poupata a Jarret. Obě kapely také letos vydaly nová alba a na své cestě za folkovým grálem mají opravdu dobře našlápnuto. Poupata můžete navíc v Třeboradicích slyšet naposled před plánovanými měsíčními prázdninami.

K těšení toho letos bude v Třeboradicích víc. O Ivu Cicvárkovi a jeho Oku je známo, že rádi fúzují s Žofií Kabelkovou, letos v Třeboradicích se však k tomu všemu ještě přidají brněnské Mošny, což by mohl být opravdu skvělý zážitek. Zrovna tak jako personálně naprosto dopilovaný Kvokál, ve kterém se během své první kvokálové sezóny už zcela zabydlela zpěvačka Míša Jeřábková. Přidá-li se k tomu všemu ještě speciální host Vladimír Mišík s Janem Hrubým, máme tady opravdu kvalitní sestavu, kterou bude jistě radost si letos v Třeboradicích poslechnout.

A to ještě není všechno. Kromě letošního folkrockového objevu – skupiny Bůhví, se Pod komínem 2002 představí v dopoledním bloku Nadějných nadějí například kapely Hluboké nedorozumění, BHUK, Negativ nebo Missa, kapela hrající revival Karla Kryla. Celý koncert uvádí známý hudební publicista Tomáš Hrubý společně s písničkářem Tomášem Zeno Václavíkem.

Třeboradice najdete na samém severním okraji Prahy, a nejlépe se tam dostanete městskými autobusy 166 a 351 ze stanice metra B Vysočanská, nebo autem po trase Prosek – Letňany – Čakovice – Třeboradice. V zahradním areálu restaurace U Tanase začíná dopolední program v 10 a odpolední ve 14 hodin. Vstupné je 70,- Kč, děti, důchodci a invalidé mají vstup za kačku. Další zajímavé informace o festivalu můžete najít na adrese http://www.folktime.cz/podkominem.

Těším se, že se letos v Třeboradicích potkáme, počasí je objednané, po skončení programu je pro vás na zahradě připravený pravý nefalšovaný táborák, občerstvení je samozřejmě v místě. Tak co vám bude scházet? Přijeďte…

Luďa Žofák, ředitel festivalu

čten. příspěvek