Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

MŮJ ZAHRADNÍ DENÍČEK – 2

Nebojte se, vynechám detaily o tom, jak jsem se vyspal, kde jsem snídal, jak jsem se cítil při zjištění, že sprchy na kolejích jsou společné a podobné maličkosti. Psát budu téměř výhradně o muzice.

Mezi diváky jsem se vmíchal nejdřív na Kapličce, kde jsem zastihl Bokomaru coby doprovodnou kapelu Jardy Matěje Matějů. Matěj se o návrat na pódia pokouší již po několikáté, takže jsem zvědav, jak se mu bude dařit. Bohužel v repertoáru je veliká propast mezi hity jako je Konvička nebo Mys Horn a písničkami novými. Ale na tom se dá zapracovat, takže uvidíme. Rozhodně se jejich vystoupení poslouchalo docela příjemně.

Základem celé Zahrady je pro mě Konkurs. Proto jsem se s úderem druhé hodiny odpolední usídlil v Amfiteátru, abych sledoval letošní první část soutěže o Krtečky. Moc se mi líbili hned první soutěžící – Na chvíli motýli. Mám pocit, že vystoupení na Zahradě sejim povedlo ještě o něco lépe, než na Trampské Portě. Pak ale následoval blok kapel, které mě buď nezaujaly, nebo mi přišly dost slabé (BlueGate Nový rownák (SR) Kajkery Blues Angeles Falešná karta Druhý dych (SR) Shivers). Až vystoupení Tomana a lesní panny mě potěšilo, stejně jako muzika kapely Bůhví. Ti však trošku doplatili na déšť a hlavně poměrně silný vítr, který začal odnášet, co se mu postavilo do cesty a tak se zvukař věnoval spíš záchraně aparatury, než tomu, co se dělo na jevišti.

Nepřízeň počasí na chvíli vyhnala z hlediště i mě a tak nevím, jak zahráli Do větru, Karpatské horké (Slovensko) a Strašlivápodívaná. Stihl jsem se vrátit na poslední soutěžící – Bezefšeho a jejich vystoupení se mi dost líbilo. Zvlášť poslední píseň zpívaná jen za rytmického svištění hustilek.

Vynechal jsem ve svém elaborátu vystoupení dvou hostů. Magda Brožková i Martina Trchová zahrály tři písničky, z čehož třetí byl vytleskaný přídavek.

Večerní program plynule navázal na ten odpolední, mě se moc líbil Petr Váša a jeho Ty syčáci, příjemné bylo i country polských hostů Grupa Furmana či vystoupení Žofie Kabelkové. Na hvězdy večera jsem ale již nečekal, takže už jen z doslechu mám informaci, že Jan Nedvěd ze zdravotních důvodů nepřijel…

Na kolejích jsem pak zjistil, že jsem zapomněl přibalit kapel k fotoaparátu, takže povídání doplním fotografiemi teprve až někoho s kompatibilním kabelem potkám a ukecám k zapůjčení.

Pavel Rada