Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

NA ZAHRADĚ DEN DRUHÝ

Ani z druhého dne Zahrady 2002 nečekejte ode mě zasvěcené komentáře a rozbory. Prostě zase jen pár postřehů a zajímavostí.

Dopoledne se na scéně Kaplička sešla skoro celá redakce InternetFOLKu. Bylo to poprvé, co šéfredaktor viděl některé své redaktory. Hudební kulisu tomuto setkání tvořila kapela Šnek a spol, a to velice příjemně.
Na Kapličce se pak představili Svítání, Chesed; kapela v programu figurující jako Springtime a zde již jako Peter, Paul & Merry revival; a nakonec vynikající Jarret.
Nevím, čím to je, ale když jsem se po P.O.L. (kde hostovali Hanka Skřivánková a Marek Štulír z Jarretu) přesunul na Radnici, kde na scéně Indies records opět hrál Jarret, viděl jsem v publiku dost stejných tváří, jako předtím na Kapličce. Tohle stěhování publika za kapelou jsem zažil naposled na Zahradě ve Strážnici, když se davy diváků přelévaly spolu s Nedvědy a Nohavicou…
Na Zahradě i na Portě se začalo prodávat nové CD skupiny Strašlivá podívaná „Údolí včel“. Toto CD můžete jinak zakoupit jen u kapely nebo od srpna v našem obchůdku.
Ani včera jsem nestihl koncert pro Krtečky, ale výsledek hlasování už si můžete přečíst v Aktualitkách.
Večer na amfiku jsem také nestihl od začátku, ale slyšel jsem, jak diváci bouřili při Terne čhave, zpívali spolu s Devítkou, viděl jsem, jak vojenským pozorem a pozdravem vzdali čest „Jarmile“ Pavla Dobeše… Společné vystoupení Jumping Drums a Happy to Meet zastihlo zvukaře Mirka Hrona zrovna ve slabší chvilce a tak zpěv moc slyšet nebyl. Následující Eva Henychová zklidnila náladu, aby následující deset let činnosti slavící Poupata mohla rozezpívat publikum svou úplně nejstarší písničkou…
Nezmaři posloužili jako doprovodná kapela šedesátku slavícímu Mikimu Ryvolovi a to už snad zpívali i v publiku úplně všichni….
Večer ještě měl pokračovat (a určitě i pokračoval) Vojtou Zíchou, Fleretem s Jarmilou Šulákovou, Míšou Leichtem, Hradišťanem a Kamelotem… Ale to už jsem pádil směrem Olomouc a postel…






Pavel Rada