Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

O KRTEČKA SOUTĚŽILI I PÍSNIČKÁŘI

Soutěž o písničkářského Krtečka zahájil Jeroným Lešner s Petrem Novotným. Hned po svém vystoupení se Jeroným ujal role moderátora. Opět jsem si poznamenal několik kritických postřehů.

LUCKA FALTÝNKOVÁ (s doprovodem V. Buryánka)- dobrý hlas, ale pozor na výslovnost. Výborná je i Víťova kytara. Texty jsou však dětsky naivní.
JARDA URBÁNEK– mám takový pocit, že jsem všechny tři písničky slyšel již v loňském roce. Na druhou stranu svým průvodním slovem Jarda všechny pobavil.
MIREK MACHALÍK– po vzoru starých kramářských zpěváků doprovodil svou píseň i obrázky. Snažil se být vtipný, ale mě moc nezaujal.
MAGDA BROŽKOVÁ– myslím, že všechny přítomné přesvědčila, že si autorskou Trampskou Portu zasloužila. Suveréní projev jak ve zpěvu, tak ve hře na kytaru.
DAVID VYSLOUŽIL– velmi dobrá hra na kytaru a práce s hlasem. Písničky jsou dost složité, zvláště melodicky.
JANA BAUEROVÁ– viz můj článek o Trampské Portě.
Vystoupení Martiny Trchové a Petra Sedláčka jsem z technických důvodů neviděl, ale Ivo Cicvárek slíbil, že se k nim v diskuzi vyjádří.
DISNEYBAND
– toto vystoupení jim vysloveně sedlo a příjemná byla i spolupráce se zvukařem (Jakub Lis). Muzikantsky dobré a textově téměř dokonalé.
BEATA BOCEK– písničkářka s dobrým hlasem a přesvědčivým výrazem. Texty bohužel nemůžu ocenit, neboť jim nerozumím.
ŽAMBOŠI– velmi zajímavé duo, které překvapilo především aranžemi. V první písni zpívali refrén pozadu, ve druhé zpěvačka překládala text do německého jazyka.







Tak a tím končí mé poznámky. Výsledky už znáte a tak můžete posoudit, jak moc jsem se strefil do vkusu publika, redakce Folk & Country a redakce InternetFOLKu.

Pavel Rada