Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

TAH – vítěz autorské Porty 2001

Naší snahou od začátku bylo dostávat posluchače do hudební pohody. Chceme, aby naše písničky byly vlídné a přitom pobavily, byť některé jsou o smutných věcech. I když zpíváme o rozchodech nebo o vězních, hledáme takovou formu sdělení, která má v sobě optimismus a nadhled.

Složit dobrou písničku je určitě základ. To ale samo o sobě asi nestačí, že?
Jistě že ne, ještě je třeba mít trochu štěstí a trochu všeho ostatního – usměvavou manželku, dobré kamarády, hudební nápady, vytrvalost, peníze na benzín, smysl pro humor, atd.

Co pro tebe znamená vítězství v autorské Portě?
Nejen pro mě, ale i pro skupinu je to velké ocenění našeho snažení přinést na naši hudební scénu pohodové písničky pro všechny generace a potvrzením, že jdeme správným směrem. Zároveň je to obrovské povzbuzení pro naši další tvůrčí činnost v hudební oblasti.

Interpretační Portu vyhrála skupina Jewelci ze stejného okresu. Je to jen náhoda?
Nerad bych se někoho dotkl, ale myslím si, že příčina je zcela zjevná. Z piva se spí, ze slivovice hloupne a z vína zpívá. Ale možná je to tím, že zde nejsou žádné velké profesionální vzory, které by nás ovlivňovaly a tak jsme sví.

Vichřice Vám znemožnila představit se posluchačům v hlavním večerním programu Porty. Kde jinde Vás lze slyšet a vidět.
Byl to pro nás náročný víkend. V pátek soutěž na Portě, v sobotu v poledne vystoupení v Náměšti na Hané na přehlídce Zahrada a odtud ihned zpět do Plzně, kde jsem měli recitálek a chtěli se představit po boku hvězd ve večerním programu. Vichřice rozmetala naše plány, lámala stromy, bourala stany a déšť promáčel aparatury.
A tak kdo by nás chtěl slyšet a vidět nezbývá mu nic jiného, než si vybrat ze seznamu na naší internetové stránce http://tah.webpark.cz/, a navštívit některé naše budoucí vystoupení.

Nazdar příště na TAHu!

Roman Diviš

čtenářský příspěvek