Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

VĚČNÝ HUDRAL?

Vážení přátelé,
Někteří z vás možná vědí, jiní nevědí, někteří z vás možná na letošní Zahradě byli, jiní zas ne. Zkrátka a dobře, ač se Šárkou loňští krtečci, měli jsme letos na Zahradě hrát za tak neuvěřitelných podmínek, že jsme museli odmítnout, a tak jsme se rozhodli uspořádat v Náměšti sami jakýsi drobně protestní koncert, abychom alespoň minimálně vzbudili v lidech zvědavost, proč jako loňští krtečci na festivalu nevystupujeme. V prvotním – ano, přiznávám – návalu vzteku a jízlivosti jsem dostal nápad ke koncertu v kostele přidat dobročinnou sbírku na FC, aby ony podmínky mohly příště být pro účinkující alespoň trochu uvěřitelnější.

Ovšem čas otupil i ostrý břit vzteku a jízlivosti, neboť když se peníze po měsíci vrátily nevyzvednuté zpět, měl už jsem hlavu chladnější a rozhodl jsem se vybranou částku investovat produktivněji. Tak jako InternetFOLK udělil na Zahradě svou cenu Disneybandu, tak i já tímto uděluji svého druhu cenu; jestiť to ovšem cena vybraná mezi návštěvníky Zahrady, rozhodl jsem se akceptovat i tamní „hlas lidu“ a udělit tak tuto cenu letošnímu písničkářskému krtečku, tedy Žambochům. Ve sbírce se podařilo vybrat 1212 korun a 40 haléřů a celou tuto částku předám Žambochům osobně v Třeboradicích.

Jan-Matěj Rak

P.S.: v posledním čísle FC se objevila pro internetově aktivní čtenáře velmi adresná zmínka o „věčných hudralech“. Musím říci, že toto mě dost mrzí, dovoluji si podotknout, že v průběhu všech internetových diskusí na jakékoli téma jsem takřka bez výjimky stál vždy na Juppově straně, proto ať jsem pro jeden nesouhlas nazván hudralem, nikoli však věčným.

Jan-Matěj Rak