Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

ZAHRADA JIŽ TENTO TÝDEN

Koncertem Vlasty Redla a jeho přátel začíná 3. července 14. ročník festivalu ZAHRADA v Náměšti na Hané. Hrát se bude celkem na devíti scénách a vystoupí tu 160 skupin a sólistů z ČR i ze zahraničí.. Mimo jiné Spirituál kvintet, Michal Prokop, Žalman s spol. Vladimír Mišík a ETC, Nezmaři, Jablkoň, Robert Křesťan, Hop trop, Fleret a Jarmila Šuláková, Cop, Hradišťan, Neřež, Dagmar Andrtová, Jiří Dědeček, Traband, Wabi Daněk či Radek Pastrňák. Zahrada končí v neděli 6. července.

Především tu bude dlouhá řada hvězd a osobností folkové, country i rockové scény. Vedle nich se představí nejlepší z více než pěti set kapel z výběrového Konkursu Zahrady, který probíhá v celé republice v průběhu jara. O Zahradě se sice stále mluví jako o folkovém festivalu, ale kromě toho tu zní rock, jazz, spirituály, blues, bluegrass, country, trampské písničky, folklór. Kromě hlavních scén a programů přibude ještě několik lahůdek na zavedených i zcela nových místech v Náměšti a v předstartovních dnech festivalu i na dalších místech Olomoucka. Letos se dokonce na jevišti uskuteční svatba dvou významných folkových osobností naplánován je i popůlnoční koncert zpívání publika.

Táboření na festivalu je v ceně vstupenky. Z Olomouce od autobusového i vlakového nádraží jezdí kyvadlová autobusová doprava (samozřejmě i během noci zpět). Do Náměště na Hané se můžete dostat i vlakem na trati Olomouc – Kostelec na Hané.

Festival začíná 3. července a pokračuje 4. – 6. července na šesti scénách zhruba od 11 hodin do půl druhé v noci. Na tyto tři dny je výhodné zakoupit si v předprodeji výrazně zlevněnou permanentku.

Michal Jupp Konečný