Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

ZPRÁVY Z DRUHÉ RUKY

* Luboš Javůrek se představil se zbrusu novou kapelou. Naštěstí se nejedná o Bokomaru, která je v současnosti ve své nejlepší formě, ale o další, jinak laděnou sestavu. Jmenuje se Veselá tráva a svým stylem připomíná něco jako mírnější Semtex. Trh podobných volovin asi ještě není nasycen, protože Luboš měl u publika docela úspěch.

* Po mobilním telefonu bylo provedeno spojení s Portou. Z Náměště tak putovaly do Plzně hromadné pozdravy publika.

* Honza Troníček z Poupat dostal ke svým 28. narozeninám boxovací pytel, na němž je nalepena hlava jeho bratra Víti. Důvod je jasný, zatímco v Poupatech má hlavní slovo kapelník Vít, tváří v tvář pytli je pro změnu v převaze Honza.

* Na Zahradě se objevil kriminální živel, prodávající falešné permanentky. V rámci prevence budou v pátek návštěvníci kontrolováni nejen při vstupu na některou ze scén, ale i uvnitř. Odporný padouchu, čteš-li tento odstavec, budiž ti zamrznou Windows.

* Jan-Matěj Rak, písničkář a kytarista kapely Chesed, dostal lano od Natalie Velšmídové. Tu pravděpodobně opustí stávající hráč na kytaru Ondra Smetana, aby se mohl soustředit na studia práv. Zkušební provoz nové Nataliky bude probíhat během září.

* Jen tak tak opustily dvě zpěvačky a přišla jedna. Milda Vokáč, kapelník, vypadal spokojeně, dokonce prohlásil něco ve smyslu, že více žen rovná se více problémů.

* Žofie Kabelková natočila demo CD. Vyjadřuje se o něm sice poněkud rezervovaně, nicméně po festivalech Folk&Country je prodáváno.

* Mošny se elegantně zbavily Tureckého pochodu, který po nich neustále vyžadovali diváci a který jim po tisícém přezpívávání už pomalu lezl krkem. Jak? Nacvičily jinou Mozartovu kompozici, konkrétně Malou noční hudbu.

sesbíral David Jirků

David Jirků