Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

FOLKOVÁ RŮŽE 2005

14. – 16.7.2005

Spirituál kvintet * Traband * Nezmaři * Cop * Jarret * Jablkoň * Ginevra *  Pouta * Devítka * Sestry Steinovy * Zavlekali * Jen tak tak
Martina Trchová a Karolína Skalníková * Tereza Terčová * TnT * Marien * Shivers * Markéta a Lazarové * Shanon * Lucrecia Borgia * Já, ty a on * Toman a lesní panna * Potíže * Bezefšeho * Šantré * JJaZ * Prsten Plzeň * Bory * Do větru * Cuba Kubikula * Maňana * Berušky * Pranic * Kvinta * a cca 30 dalších

Dvanáctý ročník festivalu FOLKOVÁ RŮŽE v Jindřichově Hradci se koná ve dnech 14. – 16. července 2005. Festivalové koncerty se odehrají na zámeckém nádvoří, na nádvoří Muzea, v Kapli sv. Máří Magdaleny a na dalších historických místech Jindřichova Hradce.

Kromě stálic festivalu (Nezmaři, Cop, Jablkoň, Ginevra, Devítka či domácí Jen tak tak) se tu poprvé v historii festivalu objeví Spirituál kvintet, poprvé tu bude také skupina Traband. Ze zahraničí přijede soubor Zavlekali ze Sibiře a v rámci předkoncertů vystoupí i soubor Inkululeko Yabatscha ze Zimbabwe, který je už pravidelným návštěvníkům festivalu známý. Představí se řada dalších akustických kapel i souborů jiného žánrového zaměření. Celkem se na festivalu objeví téměř sedmdesát skupin a sólistů.

Festivalový program začíná každý den dopoledním koncertem na náměstí, odpoledne pokračuje koncerty na nádvoří Muzea a v Kapli sv. Máří Magdaleny, večer vrcholí koncertem na nádvoří Zámku a pro labužníky přidává ještě půlnoční recitály zvané Nočníčky. Doprovodné festivalové akce proběhnou také na zámku v Žirovnici a na hradě Landštejně, v atriu tzv. Langerova domu a také na trase úzkokolejné dráhy Jindřichův Hradec – Nová Bystřice.

Folkovou růži doplňuje řada doprovodných akcí, například výstava kresleného humoru Jiřího Nováka a Jaroslava Skoupého, představení jindřichohradeckých muzikantů či netradiční country bál. Ozdobou jsou muzikantské jam sessiony v jindřichohradeckých hospůdkách či výlety do okolí. Táboření pro návštěvníky je zajištěno na hřišti Gymnázia.

Předprodej vstupenek v sítích TicketArt, Ticketportal, Ticketpro, Ticketstream, Vstupenky.cz a v dalších předprodejích po celé republice. (Na Slovensku Ticketportal.sk). Celodenní vstupenka stojí v předprodeji 190 Kč, na místě 220 Kč, třídenní permanentka 380/450 Kč. Děti do 130 cm výšky platí 1 Kč, slevy pro ZVP na místě. Psi a další zvířata nemají vstup povolen.

Pořádá časopis FOLK & COUNTRY ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec, Gymnáziem Vítězslava Nováka, Okresním muzeem  a Státním hradem a zámkem v Jindřichově Hradci.

Program a podrobnosti najdete na www.folkcountry.cz.