Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 22. SRPNA

úterý 23. srpna od 19.15 h:
Festival španělské hudby Iberica 2005 proběhne ve dnech 24. – 27. srpna v Boskovicích, v Brně a v Praze. Jeho součástí jsou také výstava fotografií, hudební a taneční dílny nebo degustace španělských specialit. Na festival vás do pořadu Jak se vám líbí přijdou pozvat jeden z pořadatelů Jiří Plocek a kytarista a lektor dílen Petr Vít. Informace o festivalu najdete na www.iberica.cz.

středa 24. srpna od 19.15 h:
Hostem pořadu Jak se vám líbí bude Pavel Aligátor Nenkovský, pořadatel Mohelnického dostavníku. Pozve vás na 31. ročník festivalu, který proběhne v Mohelnici ve dnech 25. – 26. srpna (s předkoncertem na hradě Bouzově 24. srpna). Na Dostavníku letos vystoupí například Druhá tráva, Wabi Daněk, Kamelot, Žalman a spol., Rangers, Jarret, Hrdza, Cop, Pavlína Jíšová, Cymbelín a mnoho dalších.

čtvrtek 25. srpna od 19.15 h:
Václav Novák ze Strakonic zakládal na začátku 90. let country kapelu Pauza. Z ní později odešel, aby se věnoval jinému typu hudby. Složil většinu hudby a libreto k muzikálu Bůh anebo ďábel, ve kterém účinkují mimo jiné Radovan Lukavský, Petr Haničinec a Jiří Lábus. Další Novákův muzikál, Mág, vznikl už bez slavných osobností, avšak jako muzikanti se v něm objeví členové skupiny Shivers. Ve spolupráci s Shivers a dalšími hudebníky z jižních Čech vznikl také nejnovější Novákův projekt, hudba k projektu Město roku stromu 2005 – Strakonice. Všechny zmíněné projekty nám Václav Novák představí ve čtvrtečním Jak se vám líbí.

pátek 26. srpna od 19.15 h:
Křesťanská folková skupina Hrozen z Frýdku-Místku nedávno vydala své druhé CD, nazvané O vině. Pozvání k rozhovoru na Proglasu přijala s podmínkou, že bude hrát ve studiu naživo. Proto se 26. srpna dočkáte v rámci Jak se vám líbí dalšího živého koncertu ze studia Goliáš.

sobota 27. srpna od 15 h:
V pořadu si představíme aktuální album skupiny Čechomor, nazvané Co sa stalo nové. Milan Tesař se s kapelníkem Čechomoru Karlem Holasem setkal na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou, kde vznikl rozhovor, který vám nabídneme.

sobota 27. srpna od 19.15 h:
Hudební týdeník Slyšte, lidé! bude tentokrát patřit žánru, který na Proglasu příliš často neslýcháte – moderní elektronické hudbě. Techno však neuslyšíte. Milan Tesař bude vybírat z tvorby českých kapel, které elektronické zvuky často kombinují s akustickými nástroji a jejichž styl se rozhodně nedá omezit na jednu žánrovou škatulku. Těšit se můžete například na kapely Chorchestr, Alvik, Asyl Akt, Ecstasy Of St. Theresa, Ohm Square a další.