Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 5. ZÁŘÍ

úterý 5. září od 19,15 h
Další vydání svého občasníku Muzika bez hranic připravuje Petr Šafařík, spolupracovník hudební redakce Proglasu. Zatímco minule se Petr spolu s Irenou Přibylovou zaměřoval na folklórní inspirace, tentokrát bude hledat folkové prvky v písních zpěváků středního proudu a rocku. Dostane se například na Janu Kratochvílovou, Karla Zicha, Olympic nebo Vladimíra Mišíka.

středa 6. září od 19,15 h:
"Je to hodně dobrá deska," píše Michal Jupp Konečný v zářijovém Folk & country o novém albu písničkáře Jiřího Smrže. CD se jmenuje Poslední láska a vedle výborných písní se vyznačuje také velmi úhledným bookletem ve formě knížky. Jiří Smrž přijede své nové album do Proglasu představit ve středu večer.

čtvrtek 8. září od 19,15 h:
Pavel Smolek z pražské redakce Proglasu si k mikrofonu pozve Marka Šlechtu, kapelníka skupiny Geshem a pořadatel festivalu Spiritual Fest. Letošní ročník této akce, zaměřené na černošské spirituály, proběhne v sobotu 17. září v Praze-Nových Butovicích. Účinkují například Irena Budweiserová, Svatopluk Karásek, Grandis, Myšáci, True Harmony a další.

pátek 9. září od 19,15 h:
Jako každý druhý pátek v měsíci uvedeme i tentokrát pořad Takt. Jedná se o měsíčník o křesťanské hudbě různých žánrů, který pro Radio Proglas připravují Jana Peřtová a Petr Maček z Trans World Radia.

sobota 10. září od 15 h:
V sobotu odpoledne Proglas reprízu rozhovor s brněnským písničkářem Pavlem Foltánem o jeho aktuálním albu Howgh. Ve studiu se s ním sešel Radek Habáň. Foltán byl mimochodem na jaře 1996 úplně prvním hostem pořadu Jak se vám líbí.

sobota 10. září od 19,15 h:
Profilový týdeník Slyšte, lidé! bude tentokrát patřit britské rockové kapele Oasis. Těšit se můžete především na skladby z aktuálního alba Don't Believe The Truth, ale zazní i několik ukázek z předchozích desek.