Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 12. ZÁŘÍ

úterý 12. září od 19.15 h
O aktivitách brněnského klubu Stará pekárna přijde do studia Proglasu informovat Tomáš Kytnar. Pekárna brzy oslaví své šesté narozeniny mimo jiné koncert skotského bluesmana Stan The Mana. V současné době ve Staré pekárně probíhá koncertní cyklus Funky Brno, na který v říjnu navážou koncerty Etno Brno.

středa 13. září od 19.15 h:
Radio Proglas oslaví své 10. narozeniny folkovým festiválkem v divadle Barka v Brně-Králově Poli (Svatopluka Čecha 35a). Koná se 17. září od 15 do 22 h. Účinkují Cymbelín, Koňaboj, Poloband, Mošny, Ivo Cicvárek & OKO, Jeroným Lešner, Žofie Kabelková, Jiří Smrž, Pětník a další. Moderuje Milan Tesař. Podrobné informace poslouchejte v pořadu Jak se vám líbí ve středu 13. září.

čtvrtek 15. září od 19.15 h:
Slovenská folkrocková skupina Druhý dych se letos představila na festivalu Zahrada v Náměšti na Hané, kam přijela představit své nové album Zlaté časy. Písně z něj a rozhovor se skupinou poslouchejte na Proglasu ve čtvrtek večer.

pátek 16. září od 19.15 h:
Křesťanská hudební skupina Paprsky má na svém kontě tři alba: Studna (1998), Za světlem (1999) a O naději (2002). V pořadu Jak se vám líbí však tentokrát žádnou novou nahrávku představovat nebudou. V rozhovoru s Radkem Habáněm se vám Paprsky svěří především se zážitky ze svého letošního anglického turné.

sobota 17. září od 15 h:
Reprízujeme rozhovor s písničkářem Jiřím Smržem o jeho novém albu Poslední láska. Dozvíte se například, jak Jiří skládá písničky, jestli se považuje za básníka a co rád čte. CD Poslední láska se vedle výborné hudební a textové složky vyznačuje také velmi úhledným bookletem ve formě knížky.

sobota 17. září od 19.15 h:
Název dalšího vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! zní Američtí rockeři akusticky. Zaměříme se především na nové album Bruce Springsteena a na nejnovější dvojalbum skupiny Foo Fighters, jehož jedna polovina je akustická. Dále se můžete těšit na duo The White Stripes a možná i na někoho dalšího.