Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 19. ZÁŘÍ

úterý 20. září od 19.15 h
Plzeňská skupina Strašlivá podívaná je jedním z držitelů diváckého Krtečka z letošního festivalu Zahrada v Náměšti na Hané. Posluchačům se na Zahradě představila s písněmi ze svého nového alba Čarovné bylinky, které je v diskografii kapely už třetí. V úterý 19. září bude právě toto album hlavním tématem pořadu Jak se vám líbí na Proglasu. Ve studiu o něm bude s Petrem Pololáníkem hovořit kapelník Petr Merxbauer.

středa 21. září od 19.15 h:
Každou třetí středu v měsíci patří pořad Jak se vám líbí hudebnímu vydavatelství Indies Records. Tentokrát vám Milan Páleš představí nové album rockové skupiny Divoký srdce a pustí také ukázky z připravovaných desek Hradišťanu, Petra Lipy a dívčího tria Triny.

čtvrtek 22. září od 19.15 h:
Ve studiu Proglasu živě vystoupí folkrocková skupina Hromosvod z Prahy. Kapela vznikla v Praze v roce 1994. V jejím nástrojovém obsazení najdeme například violoncello, housle nebo flétny, občas Hromosvod vystupuje také s hobojem. Po několika demonahrávkách vydal Hromosvod v roce 2004 své první oficiální album 17 lízátek a v současné době se připravuje na natáčení druhého CD.

pátek 23. září od 19.15 h:
Druhý ročník Festivalu pod věží se uskuteční ve Zlíně na sídlišti Jižní svahy. Účinkují křesťanské kapely různých žánrů, například folkoví B. P. T., rockový Jiný rytmus, ze Slovenska Kapucíni s písničkářem Stanleym a jako hlavní host programu legenda křesťanského folku Učedníci. Rozhovor s organizátorem festivalu Radovanem Výsmekem vysílá Proglas v pátek 23. září večer.

sobota 24. září od 15 h:
V sobotu odpoledne opakujeme rozhovor s Pavlem Žalmanem Lohonkou. V pořadu budeme listovat povídkovou životopisnou knihou Ráno bylo stejný a představíme si také nový výběr písní skupiny Minnesengři, který nedávno vyšel pod názvem Hej dum dá.

sobota 24. září od 19.15 h:
Jazzovým legendám bude patřit další vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! Bez nároku na úplnost a systematičnost posluchačům nabídneme skladby v podání klavíristů Counta Basieho a Keitha Jarretta, saxofonisty Johna Coltranea, trumpetistů Louise Armstronga a Milese Davise, zpěvačky Billy Holiday a dalších legend světového jazzu.