Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 10. ŘÍJNA

úterý 11. října od 19.15 h:
Jiřího Vedrala můžete znát jako kapelníka skupiny Muziga, která originálním způsobem (s vibrafonem v základní sestavě) zpracovává valašské lidové písně. Jiří Vedral je také členem skupiny Horská karavana, která na koncertech doprovází čínskou zpěvačku Feng-jün Song. Kromě toho však skládá své autorské písně a právě je shromáždil na svém sólovém albu Bueno. Ve spolupráci s klávesistou Zdeňkem Zdeňkem a s dalšími jazzovými hudebníky vznikla příjemná kolekce, kterou nám Jiří Vedral představí v pořadu Jak se vám líbí v úterý 11. října večer.

středa 12. října od 19.15 h:
Své druhé album letos natočila skupina Jauvajs, držitel Krtečka z festivalu Zahrada z roku 2003. Album se jmenuje Čas se nehýbá a obsahuje jednak autorské skladby kapelníka Jakuba Linharta, jednak úpravy tradicionálů z britských ostrovů s Linhartovými českými texty. Své CD skupina Jauvajs posluchačům Proglasu představí ve středu 12. října od 19.15 h. Písně bude hrát naživo přímo ve studiu.

čtvrtek 13. října od 19.15 h:
Na 7. ročník festivalu Pelhřimovská múza vás přijde pozvat jeho pořadatel Michal Zlámal. Akce se koná v kulturním domě Máj v Pelhřimově v sobotu 22. října od 15 h. Účinkují křesťanské skupiny různých žánrů, například folkoví Učedníci a ŠalMíJá, rockové kapely Českej chleba a Salvage nebo pěvecký sbor Canto Bello.

pátek 14. října od 19.15 h:
Další vydání měsíčníku o křesťanské hudbě Takt připravuje Jana Peřtová s týmem z české redakce Trans World Radia.

sobota 15. října od 15 h:
Téměř deset let po projektu Bokomarie přichází skupina Bokomara s dalším monotematickým albem. Textař Milan Jablonský přijal pomyslnou výzvu svého kolegy Jiřího moravského Brabce a složil pro Bokomaru několik písní inspirovaných významnými divadelními hrami. A tak na nás z alba Cenathálie dýchne atmosféra Snu noci svatojánské, Rozmarného léta, Maryši nebo Lakomce. Kapelník Luboš Javůrek vám nové album Bokomary představí v sobotu 15. října odpoledne.

sobota 15. října od 19.15 h:
Hudební týdeník Slyšte, lidé! bude patřit písničkáři Václavu Koubkovi. Sáhneme nejen po jeho nejnovějším řadovém albu Každej pes, ale i po starších nahrávkách.