Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Zpívání mezi paneláky 2005

11. listopadu 2005 proběhne v KC Zahrada na Praze 4 osmý ročník hudebního festivalu s názvem Zpívání mezi paneláky. Pořadatelé letos vybrali interprety, kteří svým žánrovým zařazením sahají od folku až po jazz-rock. Celý festival tak dostal podtitul „multifolkový" a vskutku je na co se těšit. V průběhu večera se na podiu vystřídají celkem čtyři hudební sestavy.

Mezi nejznámější jistě patří legenda českého folku písničkář Slávek Janoušek, který zahraje v doprovodu houslisty Vojty Kupčíka. Další skvělou záležitostí bude bezesporu jazz-rocková formace Eggnoise – kapela, která byla v roce 2004 nominována na cenu akademie Anděl v kategorii jazz&blues. Z Liberce ten večer zamíří do KC Zahrada folk-rockový Jarret, který si již dávno našel své místo mezi špičkou folk-rockové scény a jeho popularita mezi mladými posluchači stále roste. Tuto přehlídku živé muziky zahájí nejmladší uskupení celého večera, kapela Bezefšeho, která je zároveň – ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Jižní město – pořadatelem festivalu.

Vstupné na celý večer činí pouhých 60 Kč. Akce je podporována Magistrátem hlavního města Prahy a jejím účelem je přiblížit živou muziku širokému spektru posluchačů. První tóny se sálem KC Zahrada rozezní v 18:00, předpokládaný konec je plánován na desátou hodinu večerní. Více informací lze najít na internetových stránkách www.bezefseho.cz/festival.