Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 24. ŘÍJNA

úterý 25. října od 19.15 h:
Petr Šafařík se ve svém občasníku Muzika bez hranic tentokrát zaměří na písničky semaforské dvojice Jiří Suchý & Jiří Šlitr. Autor pořadu tak splatí jistý dluh: Jeho třičtvrtěhodinky se na Proglasu objevují už sedm let, střídají se v nich různé žánry, avšak na semaforskou poetiku se zatím nedostalo.

středa 26. října od 19.15 h:
Dva koncerty ze studia připravila hudební redakce Radia Proglas pro své posluchače v posledním říjnovém týdnu. A v obou případech půjde o letošní držitele Krtečků z festivalu Zahrada. Ve středu 26. října ve studiu v pořadu Jak se vám líbí vystoupí pražská trojice Šantré, která získala na Zahradě cenu od redakce časopisu Folk & country.

čtvrtek 27. října od 19.15 h:
Dalším držitelem Krtečka, který tento týden živě vystoupí v pořadu Jak se vám líbí, bude Tereza Terčová. Ocenění sice získala v kategorii písničkářů a zatím se na festivalech a ve vysílání prezentovala především s vlastní tvorbou, avšak tentokrát se Tereza představí s odlišným repertoárem. Do pořadu si přizvala jazzového klavíristu Jakuba Knábka a s jeho doprovodem bude zpívat převzaté melodie.

pátek 28. října od 19.15 h:
V sobotu 5. listopadu se v kulturním domě Vltavská v Praze-Holešovicích koná festival křesťanské hudby Vox. Účinkují Noi, Českej chleba, Veselá zubatá, Michael, Oboroh, Tretí deň ze Slovenska a další. V pátek 28. října večer vás na festival pozvou pořadatelé Petr Melichar a Petr Chlouba.

sobota 29. října od 15 h:
Zpěvák František Segrado vydal letos se skupinou Veselá bída album Nebozízek, které obsahuje úpravy lidových písní z Valašska, Hané, Lašska a dalších částí Moravy. Do studia o této nahrávce přijde hovořit nejen interpret, ale také jeho bývalý spolužák a dlouholetý kamarád, hudební publicista a dramaturg Karel Prokeš. V pořadu zaznějí nejen ukázky z alba Nebozízek, ale také písně, které Segrado natočil s jiným kapelami – s Dobrohoští, s Irish Dew a další.

sobota 29. října od 19.15 h:
V týdeníku Slyšte, lidé! se tentokrát zaměříme na osobnost Ivo Viktorina, jednoho ze zakladatelů českého folkrocku, dříve vůdčí osobnost skupiny AG Flek, později renomovaného zvukaře a v současné době sólového písničkáře. Představíme si především jeho album Vlna za vlnou, které vyjde v listopadu na značce Indies Records.