Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PROGLAS V TÝDNU OD 31. ŘÍJNA

úterý 1. listopadu od 19.15 h:
Brána je interpretační soutěž dětí a mládeže do 18 let, organizovaná Českou tábornickou unií. Její pořadatelé vás přijdou pozvat na letošní finále, které proběhne v sobotu 26. listopadu v Sýpce v Brně-Medlánkách. Rozhovor si můžete poslechnout 1. listopadu od 19.15 h.

středa 2. listopadu od 19.15 h:
HuKl je nová folková kapela, jejíž základ tvoří bývalé písničkářské duo Petr Hudec a Karel Kloupar. Sestava se rozšířila o houslistu Petra Číhala a basistu Ondřeje Maňáka a secvičila program zhudebněných básní katolického básníka Bohuslava Reynka. Pásmo dostalo název Reynkarnace a kapela jeho část živě přednese ve studiu Proglasu 2. listopadu večer.

čtvrtek 3. listopadu od 19.15 h:
Další, kdo vystoupí živě ve studiu Proglasu, bude pražská skupina Tajné slunce, která nedávno vydala vlastním nákladem dvojalbum Pořád dokola/Po russki. Jeho první část obsahuje autorské folkrockové skladby, zatímco druhý disk přináší úpravy ruských lidových písní. Minikoncert skupiny Tajné slunce na Proglasu začíná ve čtvrtek v 19.15 h.

pátek 4. listopadu od 19.15 h:
Datio je pěvecký sbor Církevní střední školy a Střední zdravotnícké školy svaté Anežky České v Odrách. Působí pod vedením Ludmila Adamcové a hraje písničky převzaté od skupin Učedníci a Via Cantantium, další známé písně z křesťanských zpěvníků i duchovní skladby ve stylu a capella. Rozhovor se zástupci skupiny Datio vysílá Proglas 4. listopadu večer.

sobota 5. listopadu od 15 h:
Jiřího Vedrala můžete znát jako kapelníka skupiny Muziga, která originálním způsobem zpracovává valašské lidové písně. Dále je Vedral členem skupiny Horská karavana, která na koncertech doprovází čínskou zpěvačku Feng-jün Song. A kromě toho také skládá své autorské písně, které letos shromáždil na svém prvním sólovém albu Bueno. Reprízu rozhovoru s Jiřím Vedralem vám nabídneme v sobotu odpoledne.

sobota 5. listopadu od 19.15 h:
V hudebním týdeníku Slyšte, lidé! se bude naše pozornost točit kolem Jiřího Smrže. Bývalý člen skupin Minnesengři a Sem tam vydal letos své už druhé sólové album, vybavené navíc krásným bookletem ve tvaru knížky. V pořadu uslyšíte nejen ukázky z aktuální desky Poslední láska, ale i několik starších nahrávek včetně jedné nikdy nevydané písně.