Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 14. listopadu

úterý 15. listopadu od 19.15 h:
Velmi nabitý podzim prožívá brněnská skupina Čankišou. Za sebou má krátkou cestu do Bretaně, delší výlet do Francie ji čeká na začátku prosince. Mezitím kapela pořádá 14. 11. v Praze velký benefiční koncert pro zemětřesením postižený Pákistán a čtyři dny poté skupina přímo do Pákistánu odlétá. Tam se zúčastní největšího asijského festivalu World Performing and Visual Arts Festival 2005 a na místě předá výtěžek z pondělní akce. O událostech minulých i budoucích bude ve studiu Proglasu hovořit Milan Tesař se zpěvákem Čankišou Karlem Heřmanem.

středa 16. listopadu od 19.15 h:
Pestrou nadílku nových cédéček připravila pro své příznivce brněnská firma Indies Records. Aktuální novinky přijde do studia představit Milan Páleš. Těšit se můžete například na ukázky z projektu Panoptikum (společné CD Ivo Cicvárka, Žofie Kabelkové a Marcela Kříže) a z nových alb skupiny FruFru a Vladimíra Václavka.

čtvrtek 17. listopadu od 19.15 h:
Ivo Viktorin, zakládající člen skupiny AG Flek, natočil po 25 letech aktivní muzikantské činnosti své první plně autorské album Vlna za vlnou. Desku, na které hostují například Blanka Táborská (ex-AG Flek), Iva Bittová nebo Luboš Novotný (Druhá tráva), vám představí ve čtvrtek večer.

pátek 18. listopadu od 19.15 h:
Soubor Hradišťan pod vedením Jiřího Pavlici nadělil letos dárek dětem. Album Hrajeme si u maminky vzniklo jako příloha stejnojmenné knížky Jiřiny Rákosníkové, ale vychází i samostatně. Obsahuje umělé i lidové písničky pro nejmenší ke všem čtyřem ročním obdobím a k tomu čtyři ukolébavky. V pátek večer vám Jiří Pavlica nejen představí toto nové album, ale také se podělí o čerstvé zážitky z cest Hradišťanu do USA a do Číny.

sobota 19. listopadu od 15 h:
Datio je pěvecký sbor Církevní střední školy a Střední zdravotnícké školy svaté Anežky České v Odrách. Působí pod vedením učitelky Ludmily Adamcové a hraje písničky převzaté od skupin Učedníci a Via Cantantium, další známé písně z křesťanských zpěvníků i duchovní skladby ve stylu a capella. Rozhovor s Ludmilou Adamcovou a třemi zástupci souboru vysílá Proglas v repríze v sobotu 19. listopadu odpoledne.

sobota 19. listopadu od 19.15 h:
Hudební týdeník Slyšte, lidé! bude tentokrát patřit novinkám z vokálního jazzu. Nejprve si představíme aktuálním albu mladého anglického zpěváka Jamieho Culluma. Poté sáhneme po koncertním CD Američanky Tierney Sutton, plném jazzových standardů. Jednou ukázkou si představíme zajímavý projekt The Spirit Music Jamia, pod kterým je jako autorka a producentka podepsaná hudebnice Meshell Ndegeocello. A konečně na závěr sáhneme po výběru Magic Voices II, který obsahuje skladby v podání jazzových zpěváků anglosaské, německé a především skandinávské scény.