Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 5. prosince

úterý 6. prosince od 19.15 h:
Nové album natočila letos skupina Vltavín z Liberce. CD s názvem Katamarán obsahuje 14 autorských písní kapelníka a zpěváka Romana Pirocha, který bude v úterý večer hostem Petra Pololáníka v pořadu Jak se vám líbí.

středa 7. prosince od 19.15 h:
Pardubická folková skupina Pidilidi zvítězila na letošním ročníku festivalu Mohelnický dostavník v hlasování odborné poroty, jejímž předsedou byl Pavel Žalman Lohonka a jedním z dalších členů hudební redaktor Proglasu Milan Tesař. Ve středu večer se Pidilidi setkají s Milanem Tesařem v brněnském studiu Goliáš, kde budou hrát živě své písničky.

čtvrtek 8. prosince od 19.15 h:
Připravované dvojalbum Jana Buriana Dívčí válka, které mělo vyjít v listopadu, se na pultech obchodů objeví až začátkem února. Na jednom CD bude 19 písní o ženách a dívkách zpívat 20 českých zpěvaček (18 sólistek a jedno duo), na druhém disku bude tytéž skladby interpretovat za doprovodu klavíru autor. Rozhovor s Janem Burianem o projektu Dívčí válka uvede Proglas ve čtvrtek 8. prosince. Skladby v tomto pořadu uvedené budou pocházet z demoverze projektu.

pátek 9. prosince od 19.15 h:
U dalšího vydání měsíčníku Takt vás přivítají Jana Peřtová a Petr Maček z Trans World Radia. Jejich přehled novinek na křesťanské hudební scéně doma i ve světě startuje každý druhý pátek v měsíci v 19.15 h.

sobota 10. prosince od 15 h:
Ve čtvrtek 8. prosince oslaví Radio Proglas deset let od svého vzniku. Vzpomínání na začátky a ohlížení do minulosti bude věnováno několik pořadů v sobotu 10. prosince. Jedním z nich bude speciální vydání pořadu Jak se vám líbí, ve kterém bude hudební redaktor a dramaturg Milan Tesař vzpomínat na uplynulých 10 let práce v rádiu, odpoví na některé často kladené otázky k hudební dramaturgii a také představí své nejoblíbenější písně.

sobota 10. prosince od 19.15 h:
V souvislosti s 10. výročím Proglasu připravuje hudební redakce také speciální vydání týdeníku Slyšte, lidé! Pořad bude věnovaný českému folku v dekádě 1995-2005 – přesněji tomu nejzajímavějšímu, co se na naší scéně v tomto období urodilo. Těšit se můžete například na Bratry Ebenovy, Radůzu, Zuzanu Navarovou, Jablkoň, Hradišťan a další interprety.