Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Folkový kvítek oslaví své patnácté narozeniny

Folkový kvítekV pátek 12. května budou pro návštěvníky připraveny dvě scény. První, hlavní scéna v přírodním divadle od 19 hodin. O mluvené slovo se postará skvělý moderátor Country radia Petr Bohuslav. Na scéně ve čtyřiceti minutových blocích postupně zahrají: Cymbelín, Koňaboj, Devítka v nové sestavě, Jablkoň, slovenská Hrdza. Závěr bude patřit Romanu Horkému s Kamelotem.

Pro ty diváky, kteří dávají více přednost romantice, poběží současně druhá scéna na nádvoří zámku Konopiště. V 19 hodin program zahájí Mirek Kovářík, který bude tuto scénu uvádět. Postupně se zde vystřídají Ginevra, Cimbal Classic, Njorek, Neřež hrající písničky Nerezu, a na závěr si vychutnáme skvělé vokály a muziku Spirituál kvintetu.

Zámecká scéna bude nekuřácká a pojme maximálně 350 diváků. Obě scény skončí okolo půlnoci. Pro nespavce budou po celou noc otevřeny stánky s občerstvením a tradičně se bude muzicírovat na "divoké" scéně v altánku u sudu. K ubytování budou připraveny dva kempy s kapacitou 250 a 500 stanů. Jen si budeme muset jako každý rok odpustit táboráčky, neb je v celém areálu přísný zákaz rozdělávání ohňů.

Pokud patříte k ranním ptáčatům a nevadí vám udělat pár kroků navíc, tak v sobotu ráno na Masarykovo náměstí v Benešově od 9 hodin vystoupí taneční skupina Crash Dance, dále plzeňské duo Démophobia a celý program uzavře Koňaboj.

V 11 hodin vypukne na hlavní scéně přírodního divadla šestnácti hodinový hudební maratón, který bude slovem uvádět tradiční dvojice Radek Havel a Vláďa Růža. Na scéně vystoupí: pardubická Pouta, kolínský orchestr Kokosy, Nezmaři s legendou trampské písně Miki Ryvolou, Hop trop, Vláďa Mišík s ETC, Martina Trchová a Karolína Skalníková, Ivan Hlas a Růžový brejle, pokřtí zde svou novou desku liberecký Jarret, Benedikta, Žalman a spol, Vašek Koubek, Lenka Dusilová s kapelou Martina Ledviny, Jana Vébrová, Michal Prokop & Friends s Honzou Hrubým, Hradišťan, plzeňský Semtex a na závěr Fleret s Jarmilou Šulákovou.
 
Součástí programu bude celorepublikové finále dětské autorsko-interpretační soutěže v žánrech folk, country, folk-rock, bluegrass a trampská píseň. Dále proběhne pasování již šestého "Rytíře českého a moravského folku" a budou oceněni vybraní kamarádi a organizace za dlouholetou pomoc festivalu.

V současné době se též připravují drobná překvapení, která zpestří celý program. Pro ty, kteří ještě nebudou mít hudby dost, bude po oficiálním ukončení festivalu přichystána taneční scéna ve stanu Kozlovna, kde až do bílého rána zahraje Eagles & Horses a Znouzectnost.

Podrobně si můžete vše prohlédnout na www.folkovykvitek.cz, které mají nový kabátek. Věřím, že Vás přijede oslavit narozeniny na Konopiště bez ohledu na počasí co nejvíce. Na vás se těší celý realizační štáb a děti z dětských domovů. Ahoj 12. – 14. května na Folkovém kvítku 2006.

Jiří Hopp