Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Na moll s Kukulínem

Maria a HrubyČtvrteční Na moll v sobě skrývá mnohá poprvé. Poprvé se natáčel přímo ve studiu Typos ČT Brno. Poprvé v nové dekoraci. Moderní, vizuální a vlastně velmi přírodní. Voda stékající po velkých tabulích skla. Barevná světla.

Poprvé byl koncertní záznam točen do stop: Petr Werner, známý zvukař ze studia Jalovec, poté vybrané skladby znovu přemixoval. Výsledek: zvuk jak na vypiplané live CD.

Poprvé se na dramaturgii pořadu od počátku podílel hlavní host. Jan Hrubý a Kukulín, jejichž doménou je keltská hudba, měli vybrat svého vlastního hosta. Honza zvolil výtečně, pozval si mladou písničkářku Marii Hoffman, která uzemnila celý štáb i diváky svým expresivním, originálním hlasem. Nejvýstižněji její projev přiblíží odposlouchaná věta: „Na pódiu sedí nějaká sedmnáctka, zavřu oči a slyším charismatickou padesátiletou černošku v bluesovém baru…"

Svoboda JardaKromě těchto drobných, ale zásadních poprvé, pokračuje divácká hitparáda Top na moll, uvidíte reportáž s Jardou Svobodou a také Trabandí klip Lano, co k nebi nás poutá.

9. února točíme další Na moll – skupina KOA si jako svůj tip vybrala Žofii Kabelkovou. Mimochodem, natáčení je veřejné a vstup zdarma: stačí jen napsat registrační mail s počtem osob na adresu namoll@ceskatelevize.cz. Prvních 25 zájemců, kteří se ozvou, má místo jisté. Obratem potvrdíme Vaši účast. Pokud už by bylo plno, také dáme ihned vědět.

Na moll
čtvrtek 2. 2., ČT 1, 23:05
repríza: 3. 2., ČT 1, 03:45 a 5. 2., ČT 2, 07:10.