Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 13. března

úterý 14. února od 19.15 h + repríza v sobotu 18. února od 15 h
Folkrocková skupina Do větru ze Svitav připravuje v těchto dnech k vydání své druhé album. Zatímco první CD Hudba dohrává… si kapela vydala v roce 2002 vlastním nákladem, na vydání novinky Myšlenky do větru se dohodla s brněnskou firmou FT Records. V sestavě Do větru vás může zaujmout trombon Lukáše Moravce nebo bohaté bicí, které posouvají projev kapely směrem k latinskoamerické hudbě a jazzu. Rozhovor s členy kapely moderuje Petr Pololáník v úterý večer.

středa 15. února od 19.15 h
Každou třetí středu v měsíci je hostem pořadu Jak se vám líbí některý ze zástupců hudebního vydavatelství Indies Records. Tentokrát přijde Petr Vaněk představit novinky produkční skupiny MG. Těšit se tedy můžete například na ukázky z nových (a ve dvou případech ještě nevydaných) alb Jana Buriana, Jiřího Dědečka a Ireny Budweiserové.

čtvrtek 16. března od 19.15 h
Rocková skupina -123 min. (někdejší Objev roku podle Akademie populární hudby) si poprvé vyzkoušela, jaké je vydávat desky u nadnárodní společnosti. Jak však zjistíte z rozhovoru s kompletní sestavou (zpěvák a kytarista Zdeněk Bína, baskytarista Fredrik Janáček, bubeník Martin Vajgl), firma Universal kapelu do ničeho nenutila a umožnila jí nahrát nové album Mom zcela podle jejích představ. Pořad začíná ve čtvrtek v 19.15 h.

pátek 17. března od 19.15 h
Slovenská kapela Funny Fellows jezdí na české festivaly už několik let. Věnuje se takzvané old-time music, hudbě konce 19. a počátku 20. století. Hraje jazzové standardy, blues i dobové šlágry, inspiruje se také americkou i evropskou lidovou hudbou. I když název skupiny znamená „Veselí chlapíci", nové album Vinohrad Funny Fellows natočili se zpěvačkou Zuzanou Haasovou. Rozhovor s kapelou poslouchejte na Proglasu v pátek večer.

sobota 18. února od 19.15 h a úterý 21. února od 16.55 h
Ve svém týdeníku Slyšte, lidé! se bude Milan Tesař tentokrát věnovat fenoménu Česko hledá SuperStar a především otázce, zda tato soutěž naší populární hudbě vůbec něco dala. Těšit se tedy můžete nejen na písně Anety Langerové, Petra Bendeho, Aliho Amiriho, Sámera Issy a dalších „SuperHvězd", ale také na úvahy známých publicistů i posluchačů rádia.