Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Co chystají u Indies

    Z vydavatelství Indies Records k nám přišly zprávy o zajímavých projektech, které se chystají. Nové zprávy si samozřejmě nenecháme pro sebe, a tak vám ve stručnosti nové projekty Hradišťanu a skupiny Maraca představíme. Pro úplnost dodejme, že v nejbližších dnech vyjdou u Indies records alba Žambochům, Jarretu, skupině KOA a dalším.

    Nová alba nyní přiravuje nejznámější cimbálová muzika – Hradišťan. Jedná se o dvě živá alba, první CD vyjde již před prázdninami, a to v červnu 2006, a druhé pak během druhé poloviny roku 2006. Na prvním disku najdou posluchači ty největší hity skupiny zařazené v současnosti na koncertní repertoár Hradišťanu, jako je "Modlitba za vodu", a také nikdy nevydané skladby. Druhé album bude tématicky rozděleno a objeví se zde klasické vánoční či velikonoční motivy, které hrají často ve skladbách Hradišťanu významnou roli. Dalším celkem také budou skladby vytvořené Hradišťanem pro loňské 200. výročí bitvy u Slavkova.

    Skupina Maraca nyní natáčí nové CD, jež vyjde na podzim 2006. Kolem skupiny se již nyní odehrávají zajímavé skutečnosti, které vzbuzují oprávněná očekávání mimořádného alba. Zpěvačka skupiny Gabriela Vermelho získala prestižní Cenu Alfreda Radoka 2005 v kategorii talent roku za své učinkování v hudebním představení "Balada pro Banditu" uváděném na prknech brněnského divadla Husa na provázku. Významný podíl na albu bude mít také indický kytarista Amit Chatterjee, který patří mezi absolutní kytarovou a pěveckou světovou špičku. Donedávna stálý člen The Zawinul Syndicate spolupracuje s takovými veličinami, jako je Sting nebo Carlos Santana. CD ponese název "Body in Sky" a natáčí se ve zlínském Studiu V.

    Informace dodal Přemysl Štěpánek – Indies Records.