Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 10. dubna

pondělí 10. dubna od 19.15 h
Pozvání do pořadu Jak se vám líbí přijali dramaturg brněnského studia České televize (a také známý písničkář) Ivo Cicvárek a režisér Vojtěch Fatka. Milan Tesař s nimi bude hovořit o hudebních pořadech, které připravují: Sólo pro, Blues ze Staré Pekárny a Na moll.

úterý 11. dubna od 19.15 h
Od 21. do 25. dubna se v Brně uskuteční pátý ročník mezinárodního festivalu JAZZFESTBRNO. Podrobný program najdete zde. Ze zahraničních hvězd stojí za zmínku například americký kytarista Kurt Rosenwinkel se svou skupinou (21. dubna, Semilasso), americký saxofonista Scott Hamilton s doprovodem polských a slovenských muzikantů (22. dubna, Semilasso), francouzská zpěvačka Anne Ducros (23. dubna, Městské divadlo Brno) nebo izraelský basista Avishai Cohen se svým triem (24. dubna, Městské divadlo Brno). Z domácích interpretů na festivalu vystoupí čerství držitelé Anděla Vertigo Quintet, v Praze usazená slovenská zpěvačka Miriam Bayle, vokální 4tet, Pražský bigband Milana Svobody nebo varhaník Ondřej Pivec se svým kvartetem, který bude každý večer rozjíždět závěrečný jam session. Další doprovodné programy budou probíhat v různých klubech a na volných scénách v Brně. Rozhovor s dramaturgem festivalu Vilémem Spilkou vám Proglas nabídne v úterý 11. dubna od 19.15 h v pořadu Jak se vám líbí.

středa 12. dubna od 19.15 h
Hosty pořadu budou členové tachovské folkrockové skupiny Nová tvář, která letos v lednu ohlásila personální změny. Na post zpěvačky přišla Vlaďka „Jenny" Kočová, dalším novým členem je klávesista Jan Geryk. Zbytek sestavy tvoří Josef Vachuda (ak. kytara, zpěv), Pavel Krása (el. kytara), Stanislav Bízek (basa) a Richard Zítek (bicí). Kapela v pořadu představí své nové demo, které jí zároveň poslouží jako příprava na druhé řadové album.

sobota 15. dubna od 15 h
Pražský soubor Ritornello se pod vedením Michaela Pospíšila programově věnuje vyhledávání a interpretaci barokní hudby. Na svém novém albu, nazvaném Zdoro-slavíček, představuje písně ze stejnojmenné sbírky českého jezuity Felixe Kadlinského (1613-75), kterému posloužila za předlohu kolekce písní Trutz-Nachtigal německého autora Fridricha Spee von Langenfeld (také jezuity) z roku 1634. Rozhovor s Michaelem Pospíšilem poslouchejte v sobotu 15. dubna od 15 h.