Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 17. dubna

úterý 18. dubna od 19.15
Brněnská trampská skupina Ozvěna dokončila své nové CD K plnýmu stolu. Jedná se vlastně o první řadové album kapely, která vznikla na konci 70. let. Zatím jediné CD Ozvěny Prázdný nádraží (FT Records 1997) totiž obsahovalo výběr archivních nahrávek. Křest novinky se uskuteční v pátek 21. dubna v divadle Svatoboj v Brně-Husovicích v rámci 212. večera písní táborových ohňů. Jako host vystoupí Kapitán Kid. Rozhovor s členy Ozvěny o novém albu připravuje Proglas na úterní večer. Pořad moderuje Petr Pololáník.

středa 19. dubna od 19.15
Jako každou třetí středu v měsíci vysíláme rozhovor s některým ze zástupců hudebního vydavatelství Indies Records. Tentokrát naše studio navštíví Milan Páleš za produkční skupinu Indies Scope Records a představí vám nová alba skupiny KOA, Koňaboje, Žambochů a připravované CD Tomáše Kočka.

čtvrtek 20. dubna od 19.15
Kolumbijský kytarista a zpěvák Iván Gutiérrez se u nás proslavil především jako partner Zuzany Navarové na albech Skleněná vrba a Zelené album. Loni na podzim se vrátil na českou folkovou scénu s novou kolekcí Madera, kterou natočila společně s kontrabasistou Tadeášem Mesanym a několika hosty. Rozhovor s Ivánem Gutiérrezem poslouchejte na Proglasu ve čtvrtek 20. dubna.

pátek 21. dubna od 19.15
Album s názvem Přicházíme z mnoha míst natočil Školní pěvecký sbor Cyrilometodějské střední pedagogické školy a gymnázia na Lerchově ulici v Brně. CD obsahuje starou duchovní hudbu, rytmické křesťanské písně i úpravy známých folkových hitů (Spirituál kvintet, Čechomor). Se zástupci sboru bude hovořit v pořadu Jak se vám líbí Radek Habáň.

sobota 22. dubna od 15 h
Rocková skupina November 2nd vznikla v Hranicích na střední Moravě. Postupně se však její aktivity přesunuly do Prahy a nyní soubor běžně koncertuje i v zahraničí. Nové album s dlouhým názvem Little Miss Behavin' & The Troublemakers kapela natáčela ve spolupráci s americkým producentem Davidem Biankem, držitelem ceny Grammy (spolupracoval např. s Carlosem Santanou, Robbiem Williamsem, Tomem Pettym nebo Mickem Jaggerem). Více se dozvíte od dvou nejpovolanějších osob – kytaristy Romana Helcla a zpěvačky a skladatelky Saši Langošové, kteří stojí v čele úspěšné kapely od jejího vzniku. (Jde o reprízu pořadu.)

sobota 22. dubna od 19.15 a úterý 25. dubna od 16.55
Hudební týdeník Slyšte, lidé! bude mít tentokrát podtitul Folklórní inspirace. Představíme si několik českých a slovenských alb s folkovými (a příbuznými) úpravami lidových písní. Těšit se můžete na ukázky z aktuálního alba vyškovské skupiny Koňaboj, na rockovou skupinou Pod Černý vrch, na sdružení Camael, dále na Benediktu, Psalterii, Zuzanu Homolovou a na duo Plocek & Šuranská.