Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

250. koncert Martiny Trchové

Martina Trchová na fotografii Tomáše Zeno VáclavíkaVe čtvrtek 27. dubna se v pražském KC Novodvorská uskuteční jubilejní 250. koncert mladé folkové písničkářky Martiny Trchové. Součástí koncertu bude také vernisáž společné výstavy Trchové a její generační souputnice Báry Novákové v prostorách výše jmenovaného kulturního centra. Výstava ponese název Dva světy a obsahuje tvorbu z posledního tvůrčího období mladých umělkyň.

Součástí samostatných večerů Martiny Trchové bývají vždy zajímaví hosté, tentokrát padla volba na skvělou kapelu Dún an doras hrající tradiční irskou muziku. Hostovaní Dún an doras v KC Novodvorská může být tentokrát o to zajímavější, že kapela v tomto roce prakticky nevystupuje, a tak jednu z mála šancí slyšet tyto v Evropě již poměrně známé muzikanty budou mít posluchači právě na koncertě Martiny Trchové.

Sama Trchová vystoupí na svém 250. koncertě společně se svými tradičními spoluhráči, flétnistkou a vokalistkou Karolinou Skalníkovou a kytaristou Janem Matějem Rakem. Chybět nebudou ani muzikanti z jejího nového doprovodného komba, Ondřej Kout (bicí) a Martin Mráz (baskytara, klavír, kytara).

Dubnový koncert Martiny Trchové v KC Novodvorská bude zároveň jejím posledním pražským vystoupením před festivalovou sezónou. Do začátku prázdnin se Trchová sice v Praze ještě objeví, ale vždy jako součást některého z dalších projektů, jichž se zúčastní. Mimo Prahu se na Martinu Trchovou toto jaro můžou těšit ještě například posluchači v Břeclavi, Zubří, Brně, Příbrami, Teplicích či Písku. Bližší informace o vystoupeních Martiny Trchové lze nalézt na webových stránkách http://www.trchova.cz.

Summary:
Akce: Martina Trchová a přátelé – 250. koncert
Hosté: Dún an Doras
Událost: Vernisáž výstavy Dva světy Martiny Trchové a Báry Novákové
Místo: KC Novodvorská, Praha 4
Datum a čas: čtvrtek 27. dubna 2006 v 19:30 hodin
Přiložené foto: Tomáš Zeno Václavík

Vladimír Šaolín Konopas