Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 5. června

úterý 6. června od 19.15
Hudební festival Za vodou proběhne v areálu Loděnice v Děhylově u Ostravy ve dnech 16.-18. června. Účinkují Jarret, Ivan Hlas, Dan Bárta, Vesna Cáceres, Greenhorns, Sestry Steinovy, Žalman & spol., Neřež, Glen Hansard, Pavlína Jíšová a mnoho dalších. S organizátorem festivalu Jirkou Zapletalem si bude v pořadu Jak se vám líbí povídat Radek Habáň.

středa 7. června od 19.15
Hudební vydavatelství Indies Records se rozhodlo poprvé uspořádat vlastní hudební festival. Akce s názvem ColourScope proběhne v Kuřimi na sever od Brna a začne v pátek 9. června koncertem Radůzy v místním společenském centru. Hlavní část programu se odehraje v sobotu 10. června na nádvoří kuřimského zámku. Účinkují například Terne čhave, Tomáš Kočko & Orchestr, Dick O'Brass, Jarret, Glen Hansard a další. Přemysl Štěpánek z Indies Records přijde posluchače Proglasu pozvat ve středu 7. června večer.

čtvrtek 8. června od 19.15
Hostem Jak se vám líbí bude hudební publicista Karel Prokeš, dramaturg M-klubu ve Valašském Meziříčí a pořadatel festivalu Valašský špalíček. Přijde vás pozvat na letošní ročník této příjemné přehlídky, která bude probíhat od 22. do 24. června. Na programu budou  mimo jiné koncerty Radůzy, skupiny DG 307, vystoupení chill-outových dýdžejů, scéna Indies Records (James Harries, Swordfishtrombones, Plocek & Šuranská, Ty Syčáci…) nebo koncert Bratrů Ebenových.

pátek 9. června od 19.15
Jako každý druhý pátek v měsíci budou i tentokrát frekvence Proglasu patřit přátelům z Trans World Radia a jejich relaci o křesťanské hudbě Takt.

sobota 10. června od 15.00
Rocker českého původu Ivan Hajniš začínal na konci 60. let se skupinou Primitives Group. Na začátku normalizace emigroval do Švédska a tam žije a působí dodnes. Nedávno absolvoval koncert v Brně a při té příležitosti navštívil také studio Proglasu. V rozhovor s Radkem Habáněm bude vzpomínat na své bigbítové začátky, ale představí vám také své aktuální album Hello People ve stylu elektrifikovaného blues. Rozhovor poslouchejte v repríze 10. června.

sobota 10. června od 19.15 a úterý 13. června od 16.55
Jablkoň je jedna z nejvšestrannějších kapel na české scéně. Označíme-li její produkci slůvkem "alternativní", bude to zjednodušující. Jablkoň má totiž ve svém repertoáru společné instrumentální skladby s houslistou Jaroslavem Svěceným, satirické písně na vánoční téma i křehké folkové písničky. Všechny tyto polohy kapela představila loni v létě na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou, a to s účastí řady zajímavých hostů. Záznam z tohoto vystoupení vyšel na začátku letošního roku na CD a DVD a my si jej představíme v dalším vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! Kromě toho se můžete těšit i na další nahrávky Jablkoně.