Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 19. června

úterý 20. června od 19.15
Hostem pořadu Jak se vám líbí bude šéfredaktor časopisu Folk & country Michal Jupp Konečný. Posluchače pozve na 17. ročník festivalu Zahrada, který se koná od 5. do 8. července v Náměšti na Hané. Dozvíte se, kdo letos na Zahradě vystoupí, jaké změny čekají soutěž o Krtečky i co připravili pořadatelé nového pro komfort návštěvníků.
 
středa 21. června od 19.15
Každou třetí středu v měsíci se na Proglasu můžete setkat s některým ze zástupců hudebního vydavatelství Indies Records. Tentokrát vám Milan Páleš představí nová alba Jarretu, Disneybandu, Tomáše Kočka, Ivy Bittové a hovořit bude také o připravované koncertní nahrávce Hradišťanu.

čtvrtek 22. června od 19.15 + repríza v sobotu 24. června od 15.00
Cyklus portrétů slovenských interpretů křesťanské hudby pokračuje rozhovorem s písničkářem Richardem Čanakym. Ten začínal jako kapelník folkové skupiny Kompromis, avšak v současné době je známější jako sólový zpěvák-interpret chval. V pořadu budou znít ukázky z jeho třetího samostatného alba Vďaka Ježiš III.

pátek 23. června od 19.15
Další slovenská kapela, kterou si na Proglasu představíme, se jmenuje Acharai. Nedávno natočila a vydala své první album Život začína. Skupinu tvoří Ľubo Michalko (kytara, zpěv), Verka Strelková (baskytara, zpěv), Jano Gero (kytara, zpěv), Janka Štofirová (bicí) a Mišo Kajaba (klávesy). Album s kapelou nahrála také zpěvačka Zuzka Piptová, která se však v současné době kvůli studijním povinnostem nemůže účastnit koncertních aktivit. Jako host na CD účinkuje Richard Čanaky, který ve dvou písních hraje na kytaru, do dvou naprogramoval elektronické nástroje a podílel se také na mixáži a masteringu. Rozhovor s členy kapely Jankou Štofirovou a Ľubem Michalkem Proglas vysílá v pořadu Jak se vám líbí 23. června od 19.15 h.

sobota 24. června od 19.15 a úterý 27. června od 16.55
Hudební týdeník Slyšte, lidé! pokračuje dalším profilem významné osobnosti české hudby. Tentokrát se budeme věnovat Petru Spálenému. Těšit se můžete na staré hity, méně známé písně i na ukázky z nejnovějšího alba Jackpot.