Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 26. června

úterý 27. června od 19.15
Po týdnu bude hostem pořadu Jak se vám líbí opět Michal Jupp Konečný, šéfredaktor časopisu Folk & country a také dramaturg Zahrady a Folkové růže. Tentokrát vás pozve na druhý ze zmíněných festivalů, který se koná v Jindřichově Hradci od 13. do 15. července. V pořadu uslyšíte samozřejmě písně některých interpretů, kteří na Folkové růži vystoupí – Jiřího Smrže, Hradišťanu, Jany Šteflíčkové a dalších.
 
středa 28. června od 19.15
Folkrocková skupina Vomiště z Děčína je držitelkou Porty z roku 1999. Album zatím žádné nemá, avšak na Proglasu můžete občas slýchat písně z jejích demonahrávek. Ve středu večer zahraje Vomiště živě v pořadu Jak se vám líbí od 19.15 h.

čtvrtek 29. června od 19.15
Další koncert ze studia připravuje Proglas ve spolupráci s pořadateli písničkové soutěže Notování pod Vyšehradem, kteří každý rok nominují do pořadu Jak se vám líbí jednoho úspěšného interpreta. Letos je to písničkář Martin Rous, vítěz posledního ročníku Notování a také finalista Zahrady písničkářů. Pořad s ním poslouchejte na Proglasu ve čtvrtek 29. června večer.

pátek 30. června od 19.15
Sérii rozhovorů s předními interprety slovenské křesťanské hudby zakončí Milan Tesař pořadem s Šaňo Némethem, kapelníkem skupiny B. F. O. Pod touto zkratkou se skrývá Bratislavský folkový orchester, který funguje už 20 let. V pátečním pořadu si budete moci poslechnout ukázky z aktuálního alba Sizyfovia.

sobota 1. července od 15.00
Skupině Jablkoň vyšlo na začátku letošního roku koncertní CD a DVD Oslava, natočené loni v létě na festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. Na albu vedle kapely účinkují zajímaví hosté jako Zuzana Lapčíková, Petr Váša, Jiří Stivín a další. O Oslavě a nejen o ní budou na Proglasu hovořit kapelník Jablkoně Michal Němec a služebně nejmladší členka skupiny Anička Duchaňová. (Jde o reprízu pořadu.)

sobota 1. července od 19.15 a úterý 4. července od 16.55
V hudebním týdeníku Slyšte, lidé! vám tentokrát nabídneme reprízu loňského pořadu o souboru Hradišťan a o jeho pásmu O slunovratu.