Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Folk a country s Napoleonem tuto sobotu

Na památném místě Bitvy u Slavkova pod vrchem Santonem v Tvarožné u Brna dojde v sobotu 12. srpna ke  spojení bitvy z napoleonských dob a koncertu špiček folkové a country scény.

Přes 200 vojáků v dobových uniformách armád tří císařských bude po celý víkend tábořit v ležení na východním cípu vesnice a bude se tu věnovat výcviku, dobovému táborovému životu, pochodu a bojovým akcím.

V sobotu od deseti hodin dopoledne až do deváté hodiny večerní proběhne v areálu pod Santonem koncert. Představí se v něm Kamelot, Fleret, Poutníci, Bezefšeho, Rangers, Happy To Meet, Koňaboj či Bokomara. Skupiny vystoupí na netradičním pódiu na trucku Plzeňského Prazdroje. Uprostřed koncertu se tu před zraky diváků odehraje bitva. K pořádání celého festivalu spojily své síly Agentura FOLK & COUNTRY, Projekt Austerlitz, obec Tvarožná a Velkopopovický Kozel, akce probíhá jako součást festivalového projektu Léto s Kozlem.

Místo konání najdete v těsném sousedství dálniční odpočívky Rohlenka. Akce bude obohacena trhy a dalším programem na návsi ve Tvarožné, kde vystoupí například folklórní taneční soubor z Belgie. Parkování návštěvníků stejně jako občerstvení je zajištěno přímo u areálu. Z Brna se lze dostat do Tvarožné linkou MHD 702, která jezdí v hodinových intervalech. Vstup na celý festival je zdarma.

Pořadatelé prosí návštěvníky, aby během akce nevstupovali do přírodní rezervace na vrchu Santon.