Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 25. září 2006

úterý 26. září od 19.15
Bubeník Pavel Fajt přijde posluchače Proglasu pozvat na pátý ročník Sletu bubeníků. Společná koncertní šňůra hráčů na bicí nástroje a perkuse z různých koutů světa proběhne od 4. do 14. října. Vedle Fajta se jí letos účastní například Miloš Vacík na karibské a latinskoamerické rytmické nástroje, David Koller na bicí, Ondřej Smeykal na didgeridoo, Roman Holý na klávesy nebo kanadský perkusista Ephraim Goldin.

středa 27. září od 19.15
Hostem pořadu bude Jiří Švéda z brněnské agentury Art. Hovořit bude především o paralelně probíhajících festivalech Etno Brno a Jazz Brno, avšak řeč bude také o několika turné předních jazzových interpretů v rámci projektu Jazz do regionů. V pořadu se vám hudebními ukázkami představí například slovenská flamencová formace Remedios, Čechokanaďan Paul Novotny nebo rakouská jazzpunková skupina Tres Hombres.

čtvrtek 28. září od 19.15
Písničkář Jan Burian přijde do Proglasu pohovořit o svém nejnovějším dvojalbu Dívčí válka, které obsahuje 19 písní o ženách a dívkách různých jmen a různého věku a které vznikalo ve spolupráci s 20 zpěvačkami a herečkami. Kromě toho bude o řeč o nové stálé scéně volného sdružení osamělých písničkářů, která se nachází v pražském Divadle Na prádle.

pátek 29. září od 19.15
Křesťanská zpěvačka Jiřina Markovová se v minulosti podílela například na albech moderních chvalozpěvů Celým srdcem I. a II. a v roce 1999 vydala se skupinou Korouhev poprockové album Bože, posíláš déšť. Nyní natočila ve spolupráci se slovenskými muzikanty novinku Dál zůstávám, kterou vydala pod pseudonymem Gina. Album si představíme v pátečním Jak se vám líbí.

sobota 30. září od 15.00
Na konci prázdnin vystoupil ve studiu Proglasu živě soubor Nostalgia Quartet, který letos slaví 15 let od svého vzniku. Skupina má složení klasického smyčcového kvarteta, avšak hraje především jazzový repertoár (od ragtimů a standardů až po moderní jazzové skladby). Reprízu pořadu vám nabídneme v sobotu 30. září odpoledne.

sobota 30. září od 19.15 + repríza úterý 3. října od 16.55
Týdeník Slyšte, lidé! uvede profil zpěvačky Věry Martinové. Vedle několika starších nahrávek se můžete těšit na písně z nového alba Věřím svým snům, na kterém se někdejší "první dáma české country" orientuje směrem ke klidnému folkjazzu. Na albu spolupracovali mimo jiné manželé Hlavenkovi z jazzové skupiny S'aight.