Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 9. října 2006

pondělí 9. října od 19.15
Návrat k akustičtějšímu zvuku a několik upravených lidových písní na jedné straně, stále přítomné elektrické kytary na straně druhé – to je nové album skupiny Fleret Zapřahajte žebřiňák, na kterém se v roli stálého hosta kapely podílela také zpěvačka Jarmila Šuláková. Album přijde do studia Proglasu představit kapelník Zdeněk Hrachový. Rozhovor s ním poslouchejte v pondělí 9. října od 19.15.

úterý 10. října od 19.15
Písničkářka a zpěvačka Věra Klásková má v repertoáru vedle vlastní tvorby především úpravy lidových písní z Evropy. Na jejích demoalbech najdete francouzské a španělské koledy, anglické písně z 18. století a další podobně laděné skladby. Rozhovor s Věrou Kláskovou vysílá Proglas v úterý večer.

středa 11. října od 19.15
Brněnská skupina Čankišou se právě vrátila z Orange Manapany Surf Festivalu z ostrova Réunion, který se nachází poblíž afrických břehů nedaleko Madagaskaru. Zpěvák Karel Heřman zamíří ve středu večer do brněnského studia Proglasu, aby se podělil o čerstvé zážitky.

čtvrtek 12. října od 19.15
V Pelhřimově se v sobotu 21. října uskuteční šestý ročník festivalu křesťanské hudby Pelhřimovská múza. Účinkují Terebint, Učedníci, Manželé Radovi. N. D. E. ze Slovenska a další. Hostem čtvrtečního vydání Jak se vám líbí bude pořadatel festivalu Michal Zlámal.

pátek 13. října od 19.15
Jako každou druhou sobotu v měsíci bude Proglas vysílat měsíčník o křesťanské hudbě Takt. Pořadem provázejí Jana Peřtová a Petr Maček.

sobota 14. října od 15.00
Deset let své existence letos oslavila pražská skupina "progresivního šansonu" Ta Jana z Velké Ohrady. Nejen o uplynulé dekádě, ale také o albové novince Pod prahem hovoří kapelnice Ta Jana. Reprízu pořadu, odvysílaného původně v polovině září, poslouchejte 14. října od 15 hodin.

sobota 14. října od 19.15 + repríza úterý 17. října od 16.55
V rámci týdeníku Slyšte, lidé! si představíme novinky ze zahraničního jazzu. Těšit se můžete například na skladby z nejnovějšího alba 69leté zpěvačky Etty James, jejíž žánrový rozptyl sahá od jazzu přes střední proud po soul a rhythm&blues. Sáhneme po nejnovějším CD saxofonisty Kennyho Garretta nebo po exotikou nasáklé kolekci Tuki gambijského perkusisty Mikiho N'Doye. Sestavu doplní polský pianista Michal Tokaj a německý hráč na bicí a zvukový experimentátor Wolfgang Haffner.