Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 16. října 2006

úterý 17. října od 19.15
Hvězdné obsazení má druhý ročník mezinárodního festivalu latinskoamerické hudby a tanců LatinFestBrno, který se v jihomoravské metropoli uskuteční ve dnech 20.-22. října. Hlavními hvězdami jsou kubánský bubeník Igancio Berroa, brazilská zpěvačka Tania Maria a v Praze usazená zpěvačka polsko-kubánského původu Yvonne Sanchez. Na festival přijde posluchače Radia Proglas pozvat jeho dramaturg Vilém Spilka v úterý 17. října večer. Součástí pořadu bude soutěž o vstupenky.

středa 18. října od 19.15
Každou třetí středu v měsíci přichází do Proglasu jeden ze zástupců vydavatelství Indies Records hovořit o aktuálních novinkách. Tentokrát přijde Milan Páleš, aby představil především nové CD zlínské alternativně-etno-jazzové kapely Maraca a připravované CD romského rappera Gipsyho.

čtvrtek 19. října od 19.15 + sobota 21. října od 15.00
Jihlavská folková skupina Epy de Mye jez bezpochyby jedním z největších objevů letošní sezóny. Vyhrála interpretační Portu, s úspěchem vystoupila na Zahradě, na open scéně Folkových prázdnin v Náměšti nad Oslavou nebo na Mohelnickém dostavníku. Ve čtvrtek 19. října budou Honza Přeslička, Lukáš Kazík a Lucka Cíchová hrát živě na Proglasu. (Pořad má reprízu v sobotu 21. října od 15 h.)

pátek 20. října od 19.15
Groom's Friends je křesťanská kapela, která vznikla kolem Ondřeje Maliny z brněnského rádia TWR. Hraje moderní poprock s občasnými přesahy do funky a dalších stylů, vedle Ondřejových skladeb má v repertoáru například písně Jiřiny Markovové nebo Karla Řežábka. Rozhovor s členy kapely Proglas uvede v pátek 20. října večer.

sobota 21. října od 19.15 + repríza úterý 24. října od 16.55
Na pořad o zahraničních jazzových novinkách z minulého týdne naváže v rámci týdeníku Slyšte, lidé! hodinový přehled českých a slovenských jazzových aktualit. Těšit se můžete na koncertní nahrávky brněnského smyčcového Nostalgia Quartetu a na ukázky z nových alb klavíristy Kryštofa Marka, skupiny Jazz Efterrätt a tria klavíristy Mateje Benka.