Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 30. října 2006

pondělí 30. října od 19.15
Hostem pořadu bude Jiří Švéda z brněnské agentury Art, který pořádá klubové přehlídky Jazz Brno a Etno Brno. Řeč bude tentokrát především o listopadových koncertech v brněnských klubech Stará Pekárna a Alterna. Zvát budeme například na skupinu Limbo, na polského klavíristu Michala Tokaje, německého kytaristu Benedikta Reidenbacha, na vokální soubor Yellow Sisters nebo na etno-tančírnu se skupinami Baklažán a Gothart do KD Rubín v Brně-Žabovřeskách.

středa 1. listopadu od 19.15 + repríza v sobotu 4. listopadu od 15.00
Šestičlennou kapelu se švédským názvem Jazz Efterrätt (Jazzový zákusek) tvoří čeští muzikanti. Kapela nedávno představila v klubech své nové album Festival Is The Best! a při té příležitosti její členové Lukáš Chejn (kytara) a Martin Plachý (saxofon) natočili rozhovor pro Radio Proglas. V pořadu se mimo jiné dozvíte, jak se čeští jazzoví muzikanti dostali ke spolupráci s italským tenorem Andreou Bocellim.

čtvrtek 2. listopadu od 19.15
Brána je soutěž pro začínající (nejen) folkové, trampské a country interprety do 18 let. Jihomoravské oblastní kolo se uskuteční v sobotu 4. listopadu v divadle Barka v Brně-Králově Poli, celostátní finále se koná 25. listopadu v Brně-Medlánkách. Rozhovor s pořadateli Brány vysíláme ve čtvrtek 2. listopadu večer.

pátek 3. listopadu od 19.15
Vokálně-experimentální soubor Affetto se vás představí v pořadu Jak se vám líbí v pátek večer. Členové souboru o své činnosti na stránce www.affetto.cz uvádějí: "Vznik souboru vyplynul z našeho společného zájmu o hledání nových cest a možností komorní vokální interpretace ve smyslu dramaturgickém i výrazovém. Jsme přesvědčeni, že zpěv jako nejpřirozenější hudební projev nabízí nevyčerpatelné možnosti jemného vystižení nálad a pocitů, které do svých skladeb ukryli autoři všech historických epoch."

sobota 4. listopadu od 19.15 + repríza úterý 7. listopadu od 16.55
Další vydání hudebního týdeníku Slyšte, lidé! bude patřit zpěvačce, houslistce a skladatelce Ivě Bittové. Představíme si ji v několika rozdílných žánrových polohách: od spolupráce se slovenským skladatelem vážné hudby Vladimírem Godárem (album Mater) až po vokální improvizace do kontinuálně mixovaných tracků brněnského DJ Javase (CD The Party). Kromě toho se můžete těšit na moravskou lidovou poezii zhudebněnou Leošem Janáčkem, na Ivu Bittovou jako jazzovou zpěvačku nebo na ukázky spolupráce s německým flétnistkou Andreasem Kröperem.