Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 6. listopadu 2006

úterý 7. listopadu od 19.15
Devátý ročník festivalu akustických kapel Folkový oříšek proběhne v Brně-Králově Poli v divadle Barka ve dnech 10. – 12. listopadu. Účinkují například Douda Band, Hluboké nedorozumění, Mošny, Pocity, Ořešák, Jauvajs, Jen tak tak, Kámen úrazu, Black Uganda Choir a další. Moderuje Jiří moravský Brabec. Podrobné informace najdete na www.oresak.cz, rozhovor s pořadatelem festivalu Davidem Marošem vám Proglas nabídne v úterý 7. listopadu od 19.15 hodin v pořadu Jak se vám líbí.

středa 8. listopadu od 19.15
Swingové melodie s novými českými texty a výborná houslistka, to jsou hlavní devízy přerovské kapely The Šůtrs, která se letos představila například v soutěži na Mohelnickém dostavníku. Tam si ji také vyhlédl hudební redaktor Proglasu Milan Tesař a pozval ji do studia. Živé vystoupení The Šůtrs sledujte ve středu 8. listopadu.

čtvrtek 9. listopadu od 19.15
Skupina Poutníci v těchto dnech vydává své dvanácté album Poutníci 2006. Obsahuje dvě skladby Krise Kristoffersona, autorem ostatních melodií je kapelník Jiří "Karas" Pola. A právě s ním bude Milan Tesař v pořadu Jak se vám líbí hovořit nejen o nové desce, ale také o spolupráci Poutníků s novými textaři nebo o tom, jak se prodávají poutnické koncerty.

pátek 10. listopadu od 19.15
Jako každý druhý pátek v měsíci bude i tentokrát 45 minut ve vysílání Proglasu patřit hostům z Trans World Radia. Jana Peřtová a Petr Maček ve svém měsíčníku Takt představují novinky z domácí i světové křesťanské hudby.

sobota 11. listopadu od 15.00
V úterý 10. října byla hostem pořadu Jak se vám líbí překladatelka a zpěvačka Věra Klásková. K jejím zálibám patří hudba britských ostrovů a především Irska, přičemž tamní lidové písně Věra hraje pouze sama s kytarou. Ve studiu Proglasu hrála živě a my vám pořad s ní nabídneme v repríze. Poslouchejte v sobotu od 15 hodin.

sobota 11. listopadu od 19.15 + repríza úterý 14. listopadu od 16.55
Bohatou nadílku především pro fanoušky českého bluegrassu připravilo letos pražské vydavateltví Good Day Records v čele s manželi Jiřím a Zuzanou Maškovými. Na jejich značce vyšlo koncertní album letošních vítězů Porty BlueGate, novinka skupiny Modrotisk, první CD brněnské kapely Drive, ale také sólové CD Míši Leichta, jinak kapelníka Copu. Všechny zmíněné a několik dalších desek si připomeneme v příštím vydání týdeníku Slyšte, lidé!