Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jablkoň v rockových klubech mládne a drsní

fotografie převzata z www stránek skupinyMichal Němec, Martin Carvan, Johnny Jůdl a Petr Chlouba tvoří kapelu Jablkoň, která hraje originální muziku na pomezí folku, jazzu, popu, klasické hudby a rocku. Ještě do konce roku vystoupí na řadě koncertů v kulturních domech i rockových klubech po celé republice. Jejich přesný seznam nabízejí webové stránky www.jablkon.com. Více v rozhovoru se zakladatelem skupiny, zpěvákem a kytaristou Michalem Němcem.

Jak vypadají vaše současné koncerty? Hrajete písně z posledního alba nebo spíše průřez dosavadní tvorbou?
       „Naše koncerty se dost mění s publikem. Hrajeme-li například pro frakouny, tak jsme tiší a poněkud komplikovaní. Naopak do rockerů pereme co se do nich vejde a ono se vejde dost."

V poslední době koncertujete prakticky denně. Stále vás to baví?
     „Koncertování moc, ale ty věci kolem mi poněkud lezou krkem. Vybalování, zabalování, nakládání, cestování… Líbilo by se mi, kdyby publikum ještě tleskalo a já už nasedal do svého tryskáče."

Kde na to všechno berete energii?

     „Hodně jím a piju. Přednost dávám tučným nebo sladkým jídlům, dále pivu a různým druhům kořalek. To se mi pak někdy stane, že bych i lítal. Tolik mám energie."

Jak jste spokojen s nedávno vydaným DVD Oslava?
     „Spokojen docela jsem, ale jako vždy bych si to dokázal představit lepší. Byl jsem tehdy dost porouchaný a nějak jsem z toho celý natekl. Vypadalo to, jakoby mě někdo přifoukl, takže se celý koncert čekalo, zda-li náhodou neprasknu. Z tohoto hlediska je DVD dokonce památečné."

Chystáte v dohledné době nové album?
     „Na únor se chystá takové písničkové, spíše folkové Best of. Na konec příštího roku připravujeme úplně nové album, tentokrát ovšem hrubě rockové, takže budeme tvrdí."

Poměrně často vystupujete v rockových klubech. V jakém prostředí se vám hraje nejlépe?
    „Mně se nejlépe hraje doma, když si sednu do křesla a dám si nohy na stůl. Ale rockové akce mám také rád, neboť při nich ožívám, mládnu a drsním."