Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 8. ledna 2007

úterý 9. ledna od 19.15
Slovenský kytarista Robert Rovina se věnuje modernímu jazzu a fusion. V roce 2002 získal cenu pro nejlepšího instrumentalistu soutěžní přehlídky Nové tváře slovenského jazzu a na tomtéž festivalu bodoval i v rámci své tehdejší kapely. Nyní mu vyšlo první album Here I Am, na kterém Rovina střídá elektrickou, akustickou a steel kytaru se syntezátory a rytmikou. Rozhovor s Robertem Rovinou Proglas uvedeme v úterý 9. ledna.

středa 10. ledna od 19.15
K nejvýraznějším českým představitelům původně jamajského stylu ska patří plzeňská skupina Tleskač. Vznikla v roce 2000, věnuje se především vlastní tvorbě a koncem loňského roku vydala u Black Point Music své druhé album Na předměstí Bory. Rozhovor se dvěma zástupci desetičlenné formace Jirkou Sýkorou (baskytara) a Mírou Cislerem (zpěv) uvedeme v pořadu Jak se vám líbí ve středu 10. ledna.

čtvrtek 11. ledna od 19.15
Burana Orffchester je nový projekt Antonína Macečka, kapelníka znojemské folkové skupiny Lucrezia Borgia. Hudba Burany je mnohem ráznější a hlučnější. Kapela má totiž početné obsazení a věnuje se autorským písním ve stylu řízného balkánského folklóru. CD, které vyšlo na konci roku u brněnské firmy FT Records, má příznačný název Nas mnoho. Rozhovor s Antonínem Macečkem naladíte na Proglasu 11. ledna večer.

pátek 12. ledna od 19.15
Další pokračování měsíčníku Takt o novinkách z domácí i světové křesťanské hudby připravují Jana Peřtová a Petr Maček z Trans World Radia.

sobota 13. ledna od 15.00
V předvánočním týdnu vystoupil živě ve studiu Proglasu písničkář Pavel Helan se svou novou kapelou. Posluchači si mohli vychutnat nejen Pavlovy vtipné autorské písně (včetně novinky Techno) a zhudebněné básničky Michala Černíka, ale také mistrovskou hru na baskytaru Jiřího Stejskala nebo Helanovy miniaturní pohádky o zvířatech, lidech a věcech (mj. o traktůrku). Reprízu povedeného pořadu vysíláme v sobotu 13. ledna od 15 hodin.

sobota 13. ledna od 19.15 + repríza úterý 16. ledna od 16.55
Třetí díl seriálu o nejzajímavějších hudebních albech uplynulého roku v rámci týdeníku Slyšte, lidé! přinese ukázky z 11 zahraničních desek. Těšit se můžete na Pet Shop Boys, amerického zpěváka Becka, Red Hot Chilli Peppers, Prince, Johnnyho Cashe, Boba Dylana a další.