Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 5. února 2007

úterý 6. února od 19.15
Mezi světem popu a folku, mezi světem hudby komerční a alternativní je rozkročené nejnovější album zpěvačky Lenky Dusilové, nazvané Mezi světy. Nahrávalo se ve Spojených státech a vyšlo před rokem. V rozhovoru s Lenkou Dusilovou, který připravujeme v pořadu Jak se vám líbí, se však nebude mluvit pouze o tomto CD, ale také o plánech do budoucna nebo o zpěvaččině spolupráci s Čechomorem, jazzovou skupinou Vertigo Quintet a s Janem Burianem. Poslouchejte v úterý 6. února večer.

středa 7. února od 19.15
Spolupracovník hudební redakce Proglasu Petr Šafařík připravuje už padesátý díl svého občasníku Muzika bez hranic. Do jubilejního vydání vybral písně Kapitána Kida, Jarka Nohavici, Petra Nováka, Spirituál kvintetu, Vladimírů Merty a Mišíka a dalších českých kapel a písničkářů. Poslouchejte ve středu 7. února od 19.15.

čtvrtek 8. února od 19.15
Tématem čtvrtečního vydání Jak se vám líbí bude časopis Country Zpravodaj Ahoj. Radek Habáň však bude se svými hosty – Břeťou Snášelem a Evou Drašnarovou – hovořit také o soutěži Sešlo se na redakčním stole, o Country archivu nebo o festivalu Country Piknik Třinec.

pátek 9. února od 19.15
Další vydání měsíčníku Takt o křesťanské hudbě z domova a ze světa připravují Jana Peřtová a Petr Maček z redakce Trans World Radia.

sobota 10. února od 15.00
V lednu vystoupila ve studiu Proglasu živě folková skupina A. M. Úlet z Moravičan u Mohelnice. Kapela pod vedením manželů Honzy a Blanky Adamcových začala loni fungovat po téměř dvouleté pauze a ihned se jí podařilo vyhrát první cenu na festivalu křesťanské hudby VOX 006. Pořad s A. M. Úletem opakujeme v sobotu 10. února v 15 hodin.

sobota 10. února od 19.15 + repríza úterý 13. února od 16.55
Po několika bilančních pořadech se v měsíčníku Slyšte, lidé! začnou opět objevovat profily předních osobností a kapel české i světové scény. V sobotu 10. února to bude skupina Fleret, které loni vyšlo nové album Zapřahajte žebřiňák. Vedle něj se Milan Tesař v profilovém pořadu zaměříme na začátky Fleretu a také na spolupráci s textaři Liborem Myslivečkem a Janem Mrlíkem a se zpěvačkou Jarmilou Šulákovou.