Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 19. února 2007

pondělí 19. února od 19.15
U příležitosti svých 30. narozenin znovu začala koncertovat skupina AG Flek. Základ nové sestavy tvoří původní čtveřice Blanka Táborská, Ivo Viktorin, Karel Markytán a Josef Šobáň, které doplnili kytarista Michael Vašíček a bubeník David Velčovský, oba (spolu s baskytaristou Šobáněm) bývalí členové skupiny Každý den jinak. V koncertním repertoáru nového AG Fleku budou písně z alb Blázni umírají nadvakrát, Dohrála hudba, Waltz a Vlna za vlnou. Více se dozvíte v rozhovoru s Ivo Viktorinem, který Proglas uvede v pondělí 19. února od 19.15.

úterý 20. února od 19.15
Hostem pořadu bude režisér a šansoniér Jiří Vondrák. Hlavním tématem bude Divadlo šansonu, které Vondrák nedávno založil. Jeho cílem je dát příležitost jak ostříleným interpretům, tak začínajícím zpěvákům, kteří prošli konkurzem. Vedle recitálů divadlo uvádí divadelní hry, které se vážou k šansonu.

čtvrtek 22. února od 19.15
Slávek Janoušek nedávno vydal svůj Téměř kompletní zpěvník. Kniha o více než 250 stranách obsahuje všechny písničkářovy hity (Nádherný letní den, Byla to jízda, Kdo to zavinil a mnoho dalších), ale také pozapomenuté a raritní skladby. Nechybí autorův stručný životopis a především komentáře k jednotlivým písničkám. Více se o zpěvníku dozvíte přímo z úst Slávka Janouška ve čtvrtek 22. února v Jak se vám líbí.

pátek 23. února od 19.15
„Folk-jazz-blues-rock s texty z toho nejlepšího ze slovenské poezie." Tak charakterizují pořadatelé koncertů slovenskou skupinu Exfónia, která ve svém zvuku kombinuje barvy akustických a elektrických nástrojů. V pátek 23. února si můžete na Proglasu poslechnout rozhovor s touto kapelou, která vás zároveň pozve na sobotní koncert do brněnské Staré Pekárny.

sobota 24. února od 15.00
Mezi světem popu a folku, mezi světem hudby komerční a alternativní je rozkročené nejnovější album zpěvačky Lenky Dusilové, nazvané Mezi světy. Nahrávalo se ve Spojených státech a vyšlo před rokem. Lenka Dusilová v nedávném rozhovoru na Proglasu nemluvila pouze o tomto CD, ale také o svých plánech do budoucna nebo o své spolupráci s Čechomorem, jazzovou skupinou Vertigo Quintet a s Janem Burianem. Poslouchejte v repríze v sobotu 24. února od 15.00.

sobota 24. února od 19.15 + repríza úterý 27. února od 16.55
Málokterý interpret se v loňském roce držel v žebříčcích nejprodávanějších desek na českém trhu tak stabilně jako Karel Kryl. Úspěch měl výběr jeho nejoblíbenějších písní Šuplíky i koncertní dvojalbum Live. Současně se na trhu objevily další knižní publikace o něm – téměř 800stránkový výběr rozhovorů a životopisná kniha Akorát že mi zabili tátu. Další střípek k stále velkému zájmu o tvorbu tohoto písničkáře přidá pořad Slyšte, lidé!, tentokrát s podtitulem Karel Kryl Superstar.