Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Vánoce bez stresu? Vánoce s Urbánkem!

Vážení čtenáři, dovolíte, abych se Vám s něčím svěřil? Děkuji!
Jsem prostý chlapec z pražské periférie a mám rád muziku. Loni 7. března jsem navštívil koncert Michala Knébla v Jindřišské věži. Jeho hostem byl poslední potomek Giacoma Casanovy, duchcovský písničkář Jarda Urbánek, jehož inteligentní a vtipné písničky se mi už dávno moc líbí. A také obdivuji Jardovu slušnost, se kterou přeje divákům vše dobré. Klade při tom důraz na Vánoce. K těm zcela pravidelně, v kterékoliv roční době, věnuje divákům písničku! Vlastně každé jeho vystoupení je tak vystoupením vánočním. Z vyprávění jiných muzikantů vím, jaká dřina je připravit vánoční vystoupení, i když dělají jen jedno v roce! Tím víc si Jardy Urbánka vážím.

Jarda Urbánek na fotografii Františka VlčkaViděl jsem Jardových hostovaček už slušnou řádku, ale právě u Jindřicha jsem si uvědomil, jaká je škoda, že většinou známe jen těch pár písniček, které hrává ve svých krátkých vystoupeních, a nic víc. Zatoužil jsem po Urbánkově celovečerním koncertu a taky jsem se rozhodl, že, podobně jako on svými písněmi, vykonám i já něco velkého pro lidstvo!

Přátelé čtenáři, dovolíte, mohu se Vám svěřil ještě s něčím? Ano? Díky!
Veden předchozími poznatky, rozhodl jsem se uspořádat Jardův první pražský celovečerní koncert! A tak Vás, milí čtenáři, zvu do hudebního obýváku čajovny a obchůdku Rybanaruby v Mánesově ulici č. 87 v Praze na Vánoční koncert Jardy Urbánka ve středu 14. března 2007. Aby byl ještě vánočnější než obvykle, vymysleli jsme s Terezou Bečičkovou docela malou, ale opravdu voňavou vánoční voničku, kterou přispěje do programu duo T'n'T, tedy ona s Tomášem Ludvíčkem. Začátek je v 19.30 a Jardu by určitě moc mrzelo, kdyby své vánoční přání přednášel do poloprázdného sálku. Uděláte mu radost malým dárkem, který potěší i Vás – svojí návštěvou koncertu?