Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

iFOLK JAMfoto 2007 – II. díl

První díl fotoreportáže z iFOLK JAMu fototriptychem končil, druhý jím začíná. Tentokrát představuje trojice fotek Jirky Šámala zpěvačku skupiny Šantré Inku Tognerovou. „To vystoupení jsme si fantasticky užívali," řekla mi pár dní potom, „a když nás a Martina Rouse potom ze scény pan Rímský pochválil, to bylo tak krásný…"
Inka TognerováInka TognerováInka Tognerová

Šantré

Skupina Šantré (zleva Dušan Vainer, Inka a Pavel Hloušek – Bráška) si užívala nejen radost ze hraní, ale i nadšenou odezvu diváků. A s nimi si ji užila i hostujícící flétnistka Pája Šindelářová, vyfocená v záhlaví Kellerovy reportáže Jak bylo na marmeládě.

Na následujících snímcích to vypadá, jakoby chtěla Klárka Housl(k)ová autora repertoáru a zpěváka skupiny My3.avi Honzu Špalka smyčcem vychovávat a veselí braši Jirka Horác Horecký, za Kubíka Vlachynského zaskakující Tomáš Kubica a Honza Výb Výborný se tím obrovsky bavili.

My3.avi
My3.avi

Ve skutečnosti ale, jak prozrazuje další obrázek, měl frontman kapely situaci plně pod kontrolou. Přesto, že Kubova absence značně pokrátila repertoár, vystoupení skupiny My3.avi diváci přijali s nadšením.

My3.avi

Melancholický rytíř kytary Petr Rímský neměl po skočných My3.avi snadný start. Přesto rychle získal pozornost a při jeho vystoupení byste slyšeli špendlík na zem upadnout.

Petr Rímský

Jako hosta svého vystoupení přivezl Petr, jako překvapení pro dramaturga Pavla Radu i diváky, dalšího výborného kytaristu, písničkáře Zdeňka Hamříka, a část vystoupení hráli spolu.

Zdeněk Hamřík

Stejně jako začátek Petrova vystoupení byl i závěr sólový. A že se mu na iFOLK JAMu líbilo, hrál ho s úsměvem, který je u něj jindy během hraní poměrně dost vzácným jevem.

Petr Rímský

Finále programu patřilo folkrockovému Hromosvodu Ondřeje Fencla (na obrázku).

Hromosvod
HromosvodHromosvod

Další fotografie představuje Hanku Vyšínskou jako kutivovanou houslistku a na třetí vidíte, jak ji a Ondru dokáže rozpálit muzika. V pozadí za nimi basuje Jirka Vlasák.

Hromosvod

Čtvrtý hromosvodný obrázek přestavuje flétnistku Terezu Málkovou, vinou nástroje trochu statičtější. Pátý člen kapely, Vítek Vébr, se Jirkovi Šámalovi dokonale schoval za bicími.

Scénář iFOLK JAMu 2007 se naplnil. Uhodila třiadvacátá hodina. Divadelní sál se vyprázdnil a v zimní zahradě Divadla Za plotem se k nočnímu jamu usadila početná parta muzikantů a jejich kamarádů…

jam

…až do druhé hodiny ranní vydrželi jamovat frekventanti Kytarové školy Hitboxu, její lektor Zdeněk Hamřík, jejich guru Petr Rímský (na horním snímku) a harmonikář Tonda Podlaha z  Kamene úrazu (dole uprostřed).

jam

Jejich jam byl hezkou tečkou za skvělým osmihodinovým hudením jevištním maratonem iFOLK JAMu 2007. Ať žije iFOLK JAM 2008!