Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 26. března 2007

pondělí 21. března od 19.15
Své desáté narozeniny oslaví 10. dubna ve Frýdku-Místku tamní folkrocková skupina Kajkery. Je držitelem Porty z roku 2003 a účastnila se také finále festivalu Zahrada. Zatím jediné album Kajkery má název Bo a vyšlo v roce 2004. Na Proglasu skupina bude hrát živě v pondělí 26. března od 19.15.

úterý 27. března od 19.15
Pražská kapela My hraje rockovou hudbu ve stylu 60. let. Její písně vám připomenou nahrávky Beatles, Olympicu, Deža Ursínyho nebo Beach Boys. Své album Druhé slunce, které na konci loňského roku vyšlo u nezávislého vydavatelství Black Point, vám skupina představí v úterý 27. března v pořadu Jak se vám líbí.
 
středa 28. března od 19.15
V lednu oslavil 60. narozeniny Pavel Čiča Jelínek, kapelník trampské skupiny Karabina a neúnavný propagátor brněnského hantecu. Ve středečním vydání Jak se vám líbí Čiča představí loňské dvojalbum Karabina Komplet, které obsahuje největší hity i dosud nevydané nahrávky jeho kapely.

čtvrtek 29. března od 19.15
Muzikant, skladatel a zpěvák James Harries se narodil v roce 1974 v britském Manchesteru. Začínal jako jazzový saxofonista, později zpíval v rockové a punkové kapele a vystupoval také jako folkový písničkář. V současné době žije v Praze a v těchto dnech připravuje k vydání své nové album. Rozhovor s česky mluvícím anglickým hudebníkem poslouchejte ve čtvrtek 29. března večer.

pátek 30. března od 19.15
Herečka, zpěvačka, šansoniérka a vystudovaná operní pěvkyně Sylvie Krobová vydala loni v prosinci své první album Stín, které věnovala památce své babičky z otcovy strany, původem Rusky. Krobová se doprovází na akordeon a na klavír a na albu s ní spolupracovali baskytarista Ota Sukovský a violoncellista Vojtěch Havel. Rozhovor se Sylvií Krobovou Proglas vysílá 30. března.

sobota 31. března od 15.00
VocKap je pětičlenná čistě vokální skupina, kterou dobře znají například návštěvníci křesťanského hudebního festivalu VOX. VocKap zpívá především úpravy černošských spirituálů, a to s českými i původními anglickými texty. Vedoucí souboru René Bartoš vám v pořadu Jak se vám líbí představí album In Black, které VocKapu vyšlo na konci loňského roku. Reprízu rozhovoru si můžete naladit v sobotu 31. března od 15 hodin.

sobota 31. března od 19.15 + repríza úterý 3. dubna od 16.55
Tara Fuki jsou Andrea Konstankiewicz-Nezir a Dorota Barová, dvě klasicky vzdělané violoncellistky a zpěvačky, které se pohybují stejně dobře na poli alternativní a etnické hudby (za ni dostaly cenu Anděl) jako v projektech jiných žánrů. O jejich písních se píše jako o „hudbě z pavoučích vláken země snů" a i když zpívají polsky, jejich kompozice připomínají spíše výlety do mnohem exotičtějších krajů. V příštím vydání týdeníku Slyšte, lidé! si podrobně představíme třetí album Tara Fuki, nazvané Auris, avšak dostane se i na ukázky z obou předchozích desek.