Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jako ryba ve vodě

V sobotu 21. dubna se v Bezbariérovém divadle Barka v Brně-Králově Poli (Svatopluka Čecha 35a) uskuteční druhý folkový festiválek Radia Proglas Jako ryba ve vodě. Od 18.00 do 22.30 bude pódium postupně patřit pěti uskupením, která patří ke špičce mladé české folkové scény.

Program zahájí plzeňská Strašlivá podívaná, držitelka Porty a diváckého Krtečka z festivalu Zahrada. Brněnskou scénu bude zastupovat bluegrassová skupina Drive (také držitelé Porty) s výraznou zpěvačkou Veronikou Němečkovou. (Drive mají v repertoáru mimo jiné písně nedávno zesnulého písničkáře Petra Pololáníka.) Dalším účinkujícím bude skupina Jauvajs z Prahy, představitelka takzvaného keltského folku (a také držitelka Krtečka). Svitavští Do větru, kteří vystoupí v akustické sestavě, mohou zaujmout například využitím trombónu, za které dostal Lukáš Moravec zvláštní ocenění na Portě.

Vrcholem programu bude závěrečný recitál vsetínských Žambochů, letošních držitelů Anděla v kategorii Folk & country a vítězů ankety Radia Proglas Album roku 2006. Žamboši mají na svém kontě také Krtečka ze Zahrady a Honza Žamboch jako autor obdržel cenu Proglasu Za krásu slova.

Pořadem bude provázet hudební dramaturg Radia Proglas a hudební publicista Milan Tesař. Na místě bude možné zakoupit CD zúčastněných skupin.

Vstupné na celý festival bude dobrovolné a případný výtěžek poputuje na podporu nekomerčního vysílání Proglasu.