Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 14. května 2007

úterý 15. května od 19.15
V sobotu 26. května se v Kuřimi koná finále Zahrady písničkářů, konkursu festivalu Zahrada v kategorii písničkářů a dvojic. O postup na naši největší folkovou akci se na nádvoří kuřimského zámku utkají například Zrcadlové sestry, Oli&Lu ze Slovenska, Nestíháme, Jiří Míža, Michal Vaněk, Petr Bublák a další písničkáři a dua. Zahradu písničkářů pořádá Jiří moravský Brabec, který bude hostem pořadu Jak se vám líbí v úterý 15. května.

středa 16. května od 19.15
Každou třetí středu v měsíci patří pořad Jak se vám líbí některé ze tří nástupnických firem vydavatelství Indies Records. Tentokrát Proglas navštíví Milan Páleš z Indies Scope Records, který představí nová alba skupiny Traband a Quanti minoris a připravovanou nahrávku písničkářky Jany Vébrové.

čtvrtek 17. května od 19.15
Málokdo z folkových muzikantů zažil tak úspěšný rok jako Žamboši. Honza Žamboch dostal loni v září cenu Proglasu Za krásu slova, v lednu duo zvítězilo v anketě Album roku, uspořádané naší hudební redakcí, a v březnu se Žamboši mohli radovat z ceny Anděl. Rozhovor s Žambochy, prokládaný písněmi z úspěšného alba To se to hraje…, si můžete naladit ve čtvrtek 17. května večer.

pátek 18. května od 19.15
Jazzová hudba, písničkářské texty a křesťanská tematika, to jsou tři ingredience, ze kterých se skládá tvorba zpěváka, klavíristy a autora Vlasty Jareše. V pátek 18. května v pořadu Jak se vám líbí představí své aktuální album Půjdem spolu bratře.

sobota 19. května od 15.00
Berounská swingová kapela Ponožky pana Semtamťuka byla historicky prvním vítězem soutěže o Krtečka na festivalu Zahrada – první cenu diváků dostala v roce 1994. Po delší odmlce se skupina loni vrátila na scénu a nyní připravila k vydání své druhé album Příhodný vítr. Rozhovor s kapelníkem Tomášem Suchým opakujeme v sobotu 19. května.

sobota 19. května od 19.15 + repríza v úterý 22. května od 16.55
Léto sice začíná až 21. června, avšak sezóna letních festivalů se rozjíždí už přibližně o měsíc dříve. Na některé květnové a červnové přehlídky world music, folku, blues, alternativní hudby a dalších žánrů vás pozveme v příštím vydání pořadu Slyšte, lidé! Konkrétně budeme hovořit o festivalech Jesenické klíčení (Bruntál), Zahrada písničkářů (Kuřim), Olešnická kytka (Olešnice u Boskovic), ColourScope (Kuřim), Blues Aperitiv (Šumper) a Respect (Praha).