Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Proglas v týdnu od 25. června 2007

úterý 26. června od 19.15
Ve dnech 21. až 28. července bude v Náměšti nad Oslavou probíhat festival Folkové prázdniny, jehož letošní téma zní Vysočina – O drsnosti a srdečnosti v životě a muzice. Vystoupí na něm například Mari Boine z Norska, Burana Orffchester, Wimme Saari z Finska, irský písničkář Fergus O'Farrell, Jarmila Šuláková, Hudecká úderka Jiřího Plocka, irská skupina Sliotar, Jan Spálený se skupinou ASPM a mnoho dalších. Více prozradí dramaturg festivalu Michal Schmidt v pořadu Jak se vám líbí v úterý 26. června.
 
středa 27 června od 19.15
Folkrockový festival Flekfest 2007 proběhne v Dalešicích na Třebíčsku v sobotu 30. června od 16 h. Účinkují Odpolední směna, Buty, Vlasta Redl s Petrou Šany Šanclovou a AG Flek. Rozhovor s dramaturgem Flekfestu 2007 Davidem Němečkem poslouchejte v pořadu Jak se vám líbí ve středu 27. června od 19.15 hodin.

čtvrtek 28. června od 19.15 + repríza v sobotu 30. června od 15 hodin
Tématem tohoto vydání pořadu Jak se vám líbí bude skupina Batafogo v čele se zpívajícím hercem z pražské Ypsilonky Janem Jiráněm. Ten je autorem veškerého repertoáru a v kapele hraje na kytaru. Dalšími členy jsou herečka, zpěvačka a akordeonistka Markéta Plánková, kontrabasista Daniel Šváb, klávesista Zdeněk Zdeněk a bubeník Jan Noha. V rozhovoru, který s Janem Jiráněm pořídil Milan Tesař přímo v prostorách divadla Ypsilon, bude řeč mimo jiné o kanadských indiánech a o psaní textů v odžibvejštině.

pátek 29. června od 19.15
Zpěvačka Pavlína Jíšová natočila společně se svými hudebními přáteli Pavlem Malinou (kytary) a Pavlem Peroutkou (kontrabas) nové album Andělé jsou s námi. Nabízí na něm 13 autorských folkových písní. Album nám představí Pavlína Jíšová a Pavel Malina v pátek 29. června od 19.15.

sobota 30. června od 19.15 a úterý 3. července od 16.55
Týdeník Slyšte, lidé! bude tentokrát patřit novinkám z českého a slovenského jazzu. Představíme si slovenskou kapelu 100 múch a její CD Z hrušky dole. Připomeneme CD Zahrada v dešti Jana Spáleného a skupiny ASPM. Zaměříme se na novinku jazzového varhaníka Ondřeje Pivce a jeho Organic Quartetu Never Enough. A věnovat se budeme také debutovému albu plzeňské kapely Jazz Mistake Kocour v kuchyni.